Színes

Wonder Woman végre becsajozik!

Wonder Woman barátnőt kap!

Az új Dark Knights of Steel sorozat, amelyet Tom Taylor ír és Yasmine Putri rajzol, Supermant és Batmant testvérekként álmodja újra, Zala Jor-El hercegnő pedig a húguk, aki az Amazonok szigetén él, amelyet mi Diana (más néven Wonder Woman) otthonaként ismerünk.

A második számban Lois Lane odautazik, hogy elmondja Zalának, apját meggyilkolták, és miközben gyászol, Diana vigasztalja. “Bármire is van szükséged, én itt vagyok” – mondja neki Diana, mielőtt csókkal vigasztalja.

 

 

Annak ellenére, hogy Diana már évek óta az LMBTQ szuperhősök közé tartozik, a Themiscyra-n élő nőkkel való kapcsolatai a képregényekben csak mellékszálakra korlátozódtak, és a Gal Gadot főszereplésével készült filmekben eddig egyszerűen nem is léteztek. Így nem elhanyagolható dolog, hogy csókolózni láthatjuk.

 

 

Wonder Woman barátnője egy sor DC queer karaktert követően érkezik. Tim Drake (Batman segédjének, Robinnak egy iterációja) és Jon Kent (a legújabb Superman, egyben Clark Kent fia) is biszexuális a róluk szóló idei történetekben és mindketten azonos neművel fenntartott szerelmi szálakat is kaptak.

Míg a DC-hősök nagyvásznas ábrázolásában eddig nem sok queer-vonást láthattunk, a tévésorozatokban már annál gyakrabban szerepelnek LMBTQ karakterek.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb