Hírek

Visszavág a homofób fenyegetőknek a videós lengyel pár

A videóval outoló lengyel párt nagyon megviselte az a mennyiségű homofób üzenet és fenyegetés, amit otthon kaptak. Miután kissé padlóra kerültek tőle, elhatározták, felveszik a kesztyűt és megmutatják homofób honfitársaiknak, hogy nincsenek egyedül.

Jakub és David

Bizonyára emlékeztek, nyáron a lengyel tévés újságíró, Jakub Kwieciński és párja, David készítettek egy előbújós videót a barátaiknak. A Roxette egyik dalára tátogó páros privát anyagnak szánta, de ez a terv kissé módosult, amikor a kisfilmet maga a Roxette is megosztotta.

A kétmillió lájk és a nemzetközi pozitív visszhang után azonban a fiúkat megtalálta a lengyel rögvalóság is. Miután a hazai média is felkapta a hírt, elkezdték elárasztani a homofób hozzászólások a videót. Ezek hangvétele azonban sokkal durvább, mint amit az ember várna. Ömleni kezdtek az olyan hozzászólások, valamint privát üzenetek, hogy el fogják vágni a torkukat, hogy gázkamrába kellene őket küldeni, vagy hogy máglyán kellene elégetni mindkettőt. Lengyelország meglehetősen konzervatív LMBT-kérdésekben.

A történtek főleg Davidot viselték meg. Idővel azonban összeszedték magukat, és úgy döntöttek, nem hagyják szó nélkül a lengyel homofóbiát.

Meg akarják mutatni, hogy az LMBT közösség nincs egyedül. A fenyegetésekre reagálva készítettek egy új videót, amiben a barátaik, családtagjaik, és további meleg párok is kiállnak mellettük. Ahogy Jakub mondja: „Megkértük a barátainkat, szerepeljenek a videóban, hogy mutassuk meg, nem vagyunk egyedül. Amikor igazán szükségünk volt valakire, ezek az emberek ott voltak számunkra. Meg akarjuk mutatni, hogy mindenkinek szüksége van valakire. Nem számít, hogy valaki férfi, nő, meleg, leszbikus vagy heteró. Az egyetlen, ami számít, az a szerelem.”

A pár folytatni fogja a lengyelországi homofóbia elleni küzdelmet, de több videót nem terveznek. David szerint a barátok adtak erőt nekik. „Volt néhány nagyon rossz és mély pillanat, de túllendültünk ezeken a barátaink és a családjaink segítségével. Ők bátorítottak minket, hogy ne adjuk fel. Egyáltalán nem akartunk készíteni még egy videót, de vicces módon minden egyes új fenyegetés arra motivált, hogy tegyük meg. Arra gondoltunk, ha nem vesszük fel a kesztyűt, a gyűlölködők azt fogják gondolni, hogy sikerült megtörniük minket. És ezt nem hagyhattuk.”

Ez pedig az új videó:

RedOne Ft. Enrique Iglesias, Aseel and Shaggy – Don’t You Need Somebody (Jakub & Dawid Video)

Find us on Facebook: @jakubidawid

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin