Hírek

Visszatér Sydney legendás szivárványszínű kereszteződése

Hatalmas felzúdulást keltett, amikor hat évvel ezelőtt a hatóságok biztonsági okokra hivatkozva újrafestették azt a Sydney-i kereszteződést, amely előtte kísérletképpen szivárványszínűre lett festve a Bourke és Campbell utcák sarkán.

Hamarosan azonban (egész pontosan február 15-én) kezdetét veszi az ausztrál LMBTQ közösség legnagyobb rendezvénysorozata, a Mardi Gras és ennek apropóján Clover Moore főpolgármester nem mindennapi ajándékkal lepte meg a város lakóit.

 

 

Jön… #sydneyszivárványkereszteződés” – olvasható a főpolgármester Twitter-bejegyzésében és e fényképpel le sem tagadhatná: visszatér a városba az egykor hamar megszeretett szivárvány-kereszteződés.

FRISSÍTÉS: El is készült!

 

 

A Mardi Gras-ról korábban mi magunk is beszámoltunk, a 2015-ös év legnagyobb meleg buliján készült képek itt tekinthetőek meg:

 

Galéria: Így zajlott az év legnagyobb meleg bulija – Humen Online

A Sydney-ben minden évben megrendezésre kerülő Mardi Gras nem egyszerűen egy buli. Partik, felvonulások és rendezvények végtelen sorozata, tele tánccal, zenével és vidámsággal. Nemcsak Ausztrália, hanem szinte az egész világ meleg és leszbikus közössége megmozdul ilyenkor, nehogy kihagyják a legendás eseményt. A Mardi Grason több tízezer ember vonul és további több százezren mennek ki látogatóként, …

 

Egy ausztrál fiatalemberrel, Michael Kabourakis-szal készített interjúnk arról, milyen volt a kontinensnyi országban melegként felnőni, itt olvasható:

 

https://humenonline.hu/ilyen-ausztraliaban-melegkent-felnoni/

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés