Hírek

“Visszanyal a fagyi” az ausztrál házassági egyenlőségért

A világhírű Ben&Jerry’s nevű amerikai fagylaltgyártó cég különleges kampányt indított Ausztráliában, ahol már évek óta folynak a meddő viták a házassági egyenlőségről – hiába támogatja az ország tavalyelőtt megválasztott új miniszterelnöke és a lakosság többsége is az elképzelést. 

A bűnösen fantasztikus ízkombinációiról híres vállalat úgy döntött, hogy “kellemetlen meglepetéssel” hívja fel ausztrál vásárlói figyelmét az LMBT jogokra: ezentúl nem lehet két ugyanolyan ízű gombócot kérni a kenguruk földjén működő üzleteikben.

“Képzeld el, hogy leugrasz a helyi Scoop Shopba, hogy elnyalhass két gombóccal a kedvenc fagyidból, de sajnos nem lehet. Bosszantó lenne, mi? De valószínűleg nem dühítene fel annyira, mint ha nem házasodhatnál össze azzal, akit szeretsz” – szólt a cég nyilatkozata. – “Mostantól sajnos nem adunk két egyforma gombócot a vásárlóinknak, és egyben arra biztatjuk őket, hogy keressék fel a helyi képviselőiket, és győzzék meg őket róla, hogy eljött a házassági egyenlőség ideje!” 

Nem ez az első alkalom, hogy a Ben&Jerry’s kifejezte támogatását az LMBT közösség felé: amikor 2009-ben a székhelyükön, Vermont államban bevezették a házassági egyenlőséget, ünnepi kiadást készítettek a “Chubby Hubby” nevű fagyijukból, “Hubby Hubby”-ra nevezték át (a hubby a férj = husband szó becéző alakja)  és egy meleg párt raktak a címkéjére.

Amikor 2015 nyarán az egész USA-ra kiterjesztették a szabályozást, akkor pedig a “Chocolate Chip Cookie Dough” (csokis süti ízű) fagyijukat keresztelték át “I Dough, I Dough”-ra (az esküvőn mondott “I do”, azaz “akarom”-ra épített szójátékként).

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb