HírekPride

Visszakapcsolta a Facebook a szivárványos hangulatjeletet – De csak Angliában

 

A június hagyományosan Pride-hónap az USA-ban, ahol ebben az időszakban zajlanak a helyi pride felvonulások is. A Facebook ehhez igazítva június hónapra ideiglenesen új, szivárványos hangulatjelet tett elérhetővé.

A június és a madridi World Pride elmúltával azonban – a terveknek megfelelően – leállították a hangulatjel használatát. Arra az egyetlen apróságra nem gondoltak, hogy Nyugat-Európában még csak most indul a pride-szezon: London, Stockholm, Amszterdam, Koppenhága, vagy épp Berlin még csak most következik.

Az illetékesek ezért gyorsan léptek, és visszakapcsolták a szivárványos hangulatjelet – az Egyesült Királyságban. A lépés, ha lehet, még jobban felbőszítette az európaiakat. Az amerikai központú óriás egyelőre egyetlen hírportálnak sem adott magyarázatot arra, hogy miért csak ott, vagy hogy meddig lesz ismét elérhető a hangulatjel.

A lépés annak fényében nem különösebben meglepő, hogy a Facebook eredetileg sem az egész világon tette elérhetővé a júniusi kampányát. Az LMBTQ-ellenes törvényekkel bíró országok, például Egyiptom vagy Oroszország felhasználói eleve nem használhatták azt.

A Facebook hivatalosan csak annyit közölt, hogy a szivárványos hangulatjelet ideiglenesen azokban a legfontosabb piacaiknak szolgáló országokban kapcsolják vissza, ahol még csak most lesz pride felvonulás.

 

(GayTimes)

 

hirdetés
Previous post

Az év legfontosabb LMBTQ eseménye – A Budapest Pride sajtószóvivőivel beszélgettünk

Next post

Levetíti a HírTV a Meleg férfiak, hideg diktatúrák című dokumentumfilmet