Hírek

#VisibleMe: Instagram kampány az LMBTQ láthatóságért

Raymond Braun youtuber és LMBT jogi aktivista néhány hónappal ezelőtt indította útjára a hashtaget, amelynek segítségével több száz felhasználó osztotta meg gondolatait.

Screen Shot 2016-03-12 at 19.04.27

A láthatóság továbbra is nagyon fontos tényező az LMBTQ emberekre nézve, hiszen sokszor éppen az nehezíti meg a coming outot és önmaguk felvállalását, hogy egyszerűen nincs a környezetükben olyan példa, aki erre bátoríthatná őket. Hiába vannak LMBTQ hírességek, akik példájukkal elöljárnak, a személyes sztorik mindig jobban megfogják az embert.

Raymond Braun éppen ezért egyszerű mindennapi embereket szólított meg a #VisibleMe hashtag használatával, hogy egy rövid videóban vagy egy kép kíséretében beszéljenek egy kicsit identitásuknak erről a részéről, legyen szó előbújásról, az önazonosság fontosságáról vagy más fontos kérdésekről.

Raymond maga arról beszélt, hogy mivel egy kisvárosban nőtt fel, számára egyáltalán nem volt hétköznapi dolog, hogy az identitásukat nyíltan vállaló LMBTQ emberekkel találkozzon, és ettől nagyon magányosnak érezte magát – ezért tartotta fontosnak a projekt elindítását. A több száz posztoló között találhatunk félig-meddig ismert személyeket is, mint például a nemrég coming outoló Brendan Jordant.

A héten a Facebookra is felkerült a kampány, amely tovább erősítheti mindazokat, akik úgy érzik, egyedül vannak a gondjaikkal és nem merik felvállalni szexuális orientációjukat.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb