Lifestyle

Vilmos herceg teljesen rendben van vele, ha egyik gyermeke meleg lesz

A napokban látogatott el Vilmos herceg az Albert Kennedy Trust új épületének megnyitójára, ahol többet szeretett volna megtudni a hajléktalan LMBTQ fiatalokról és közben magánéletével kapcsolatban is megosztott néhány gondolatot.

 

https://humenonline.hu/lmbtq-hajlektalan-fiatalokrol-szolo-rendezvenyen-vett-reszt-vilmos-herceg/

 

Az Albert Kennedy Trusttal folytatott beszélgetése során az LMBTQ-közösség egy fiatal tagja megkérdezte Cambridge hercegét, elfogadná-e gyermekét akkor is, ha egyszer melegként bújna elő, Vilmos válasza pedig gyönyörű:

Csak akkor kezdtem el gondolkodni ezen, amikor megszületett az első gyermekem. Ez olyasvalami, ami miatt egy kicsit aggódok, de nem azért, mert esetleg melegként bújnak elő. Inkább az a nyomás aggaszt, amivel szembe kell majd nézniük, és ami megnehezítheti az életüket. Mint szülő azt kívánom, bárcsak olyan világban élhetnénk, ahol mindez normális és hétköznapi, de ha figyelembe vesszük a családomat, máris kicsit aggódni kezdek. Teljes mértékben támogatni fogom őket, bármilyen döntést is hoznak, de mint szülő aggódok az akadályok, a gyűlölködő megjegyzések, az üldöztetés és a diszkrimináció miatt, mely érheti őket.

 

A hercegi család: Vilmos herceg, felesége, Kate és három gyermekük: György, Sarolta és Lajos

 

Vilmos herceg és Katalin hercegné három gyermekkel büszkélkedhet: György herceggel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel, akik közül a legidősebb – György – egy nap igényt tarthat a trónra.

Cambridge hercegének azonban igaza van, hiszen egy meleg uralkodónak több nehézséggel is szembe kellene néznie, melyek közül a Pink News felhívta párra figyelmünket. Példának okáért párja nem örökölhetné automatikusan a neki egyébként kijáró címet, ahogyan az a heteroszexuális királyi pároknál történik. Így tehát, egy meleg herceg vagy király párja nem kapná meg azt a címet és megszólítást, ami a hercegnőknek és királynéknak jár – mint ahogy Katalinnak vagy Meghannek.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin