Hírek

Vilmos herceg melegmagazin címlapján szerepel

William az első a brit királyi családból, aki ilyen módon is kiáll a meleg közösség mellett, öccse, Harry herceg azonban úgyszintén nem volt rest, amikor egy meleg katonatársát kellett megvédenie. 

Az Attitude magazin júliusi címlapjáról mosolygós William herceg néz ránk. A királyi sarjat annak apropóján interjúvolta meg a magazin, hogy feleségével, Kate-tel egy Heads Together nevű új kampányba kezdtek a mentális betegségeket övező stigmák ellen.

duke-of-cambridge-altitude-magazine-0615161

A kampány úgy kapcsolódik össze az újság profiljával, hogy a herceg és a hercegné nem sokkal ezelőtt egy LMBTI emberekből álló csoportot látott vendégül a Kensington palotában, ahol arról beszélgettek, milyen bántalmazásban volt részük, és hogy ez hogyan érintette őket pszichológiai szempontból. Az interjúban tehát jelentős szerepet kap a homofób, bifób és transzfób bullying is.

“Azok a meleg, leszbikus és transznemű fiatalok, akiket az Attitude magazin segítségével ismertem meg, igazi bátorságról tettek tanúbizonyságot azzal, hogy kiálltak a nyilvánosság elé, és ezzel reményt adtak azoknak, akiket ma a szexualitásuk miatt bántalmaznak. Az ő erejük és optimizmusuk mindannyiunkat arra kell, hogy késztessen, hogy kiálljunk a bántalmazás ellen, amikor csak szembekerülünk vele” – mondta William herceg. 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb