Lifestyle

Vigyél haza egy kis darab Itáliát!

Valódi örömünnepként fogadta a hazai közönség és a Jamie-rajongótábor azt a szép napot, amikor hosszú, több hónapos előkészület után a sztárséf május 20-án megnyitotta éttermét Budapesten, a festői szépségű budai várban. Jamie Oliver az éttermet a Zsidai Gasztronómiai Csoporttal nyitotta, a közös regionális terjeszkedés első állomásaként.

 

jamie

 

Jamie Oliver és olasz mentora, Gennaro Contaldo 2008-ban nyitották meg az első Jamie’s Italian éttermet az angliai Oxfordban, azóta pedig már több, mint 60 éttermük van világszerte. Minőségi ételek, profi szakácsok, barátságos kiszolgálás, személyes légkör – ezek jellemzik a brandet. A konyhában a legismertebb és legnépszerűbb olasz ételek készülnek, kizárólag minőségi hozzávalókból, sőt, a vállalkozás még arra is odafigyel, hogy a természetesség, a fenntartható fejlődés és az etikus bánásmód jegyében kizárólag ellenőrzött bio és szabad tartású állati alapanyagokkal dolgoznak. A budapesti Jamie’s Italian Olaszország és a régió legjobb terményeit használja: a beszállítók és termelők felkutatása több, mint 10 hónapot vett igénybe, a minőséget szigorú nemzetközi előírások és a londoni központ rendszeres ellenőrzése szavatolja.

2016. július 27-én este újabb mérföldkőhöz érkezett a budapesti étterem: kihirdették Londonban az Év Éttermi Nyitása-díjat (Best Restaurant Opening of the Year) a Jamie Oliver Groupon belül. Az elismerést minden évben az az étterem kapja, amelyik minden szempontból a legjobban teljesít a nyitást megelőző és a nyitó időszakban. Az együttműködési képességet, a motivációt, az értékrendet, a szervezettséget, a profi hozzáállást, a minőségi munkát nézik minden területen: a konyhán, az étteremben és a háttérben is. A díjat idén egyöntetű szavazattal a budavári Jamie’s Italian kapta, megelőzve olyan országokat mint India, Szingapúr, Hong-Kong, Hollandia, Ciprus, Kanada és Brazília. Jamie Oliver és Gennaro Contaldo személyesen adta át a díjat Zsidai Zoltán Roy-nak, a Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetőjének. Az eseméyen azt is bejelentették, hogy a budapesti étterem a világ 5 leglátogatottabb Jamie’s Italian éttermeinek egyike.

Zsidai Zoltán Roy a díjjal kapcsolatban elmondta: “Fantasztikus elismerés, nem jutok szóhoz. Köszönöm minden kollégámnak és a vendégeinknek is, nélkülük ez nem jöhetett volna létre. Nagyon kemény munka áll a nyitás mögött és most már teljesen biztos vagyok abban, amit eddig is sejtettem: cégünk a nemzetközi gasztronómia élvonalában is megállja helyét.”

A budapesti étterem most már egy új szolgáltatást is kínál az odalátogatók számára: nemrég beindult a Jamie’s Italian márkanévvel ellátott konyhai termékek forgalmazása. A sztárséf rajongói hazavihetnek egy darabot Jamie „boszorkánykonyhájából”: az új shopban már kaphatóak Jamie szakácskönyvei és számos Jamie’s Italian termék a szalvétától kezdve a vágódeszkákon át a sütőtálakig.

 

www.jamiesitalian.hu

www.facebook.com/JamiesItalianBudapest

https://www.instagram.com/jamiesitalianbudapest/

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb