Kultúra

Videóklipjében coming outolt az amerikai énekes

A country hagyományosan nem éppen a melegek műfaja, de mi már csak Dolly Parton miatt is vitába szállnánk ezzel a kijelentéssel.

Ha nem is számít a legnépszerűbbnek, most éppen érdekes dolog történt a műfaj életében: a country énekes Cameron Hawthorne a legújabb videóklipjében coming outolt. A kisfilmben különböző párok táncolnak meghitten, szerepel köztük leszbikus pár, idősebb kettős, az énekes pedig a saját párjával táncol – aki történetesen férfi.

 

 

“Emlékszem, mindig arra gondoltam, milyen különleges is szabadon táncolni a barátommal a lakásunk nappalijában. Melegként nem könnyű párként táncolni együtt nagy nyilvánosság előtt, ahogy a heteró pároknak. Azt akartam kifejezni, milyen különleges pillanat ez egy pár számára. Amikor csak ti ketten vagytok.”

– nyilatkozta a dal születéséről Hawthorn az Advocate magazinnak. A konzervatív műfajként elkönyvelt country az LMBTQ zenészeket eddig kivetette a magából, de ez lassan változóban van. Cameron Hawthorn előtt az elmúlt években több country énekes is outolt, mint például Chely Wright, Kacey Musgraves és Ty Herndon.

 

 

 

FRA EU post inject banner
Previous post

Világháborús veterán osztotta ki a homofób olimpikont Lengyelországban

Next post

Sztárok álltak kamera elé úgy, mintha azonos nemű párjuk lenne