Kultúra

Videóklipjében coming outolt az amerikai énekes

A country hagyományosan nem éppen a melegek műfaja, de mi már csak Dolly Parton miatt is vitába szállnánk ezzel a kijelentéssel.

Ha nem is számít a legnépszerűbbnek, most éppen érdekes dolog történt a műfaj életében: a country énekes Cameron Hawthorne a legújabb videóklipjében coming outolt. A kisfilmben különböző párok táncolnak meghitten, szerepel köztük leszbikus pár, idősebb kettős, az énekes pedig a saját párjával táncol – aki történetesen férfi.

 

 

“Emlékszem, mindig arra gondoltam, milyen különleges is szabadon táncolni a barátommal a lakásunk nappalijában. Melegként nem könnyű párként táncolni együtt nagy nyilvánosság előtt, ahogy a heteró pároknak. Azt akartam kifejezni, milyen különleges pillanat ez egy pár számára. Amikor csak ti ketten vagytok.”

– nyilatkozta a dal születéséről Hawthorn az Advocate magazinnak. A konzervatív műfajként elkönyvelt country az LMBTQ zenészeket eddig kivetette a magából, de ez lassan változóban van. Cameron Hawthorn előtt az elmúlt években több country énekes is outolt, mint például Chely Wright, Kacey Musgraves és Ty Herndon.

 

 

 

Previous post

Világháborús veterán osztotta ki a homofób olimpikont Lengyelországban

Next post

Sztárok álltak kamera elé úgy, mintha azonos nemű párjuk lenne