Hírek

Transztörténelmet ír a Vanity Fair címlapja

A Kardashian nővérek mostohaapja (édesanyjuk, Kris második exférje), egykori olimpikon Bruce Jenner januárban kiállt a nyilvánosság elé és bejelentette, hogy nőként szeretne élni a továbbiakban. “Végre boldog, és a családja is elfogadja a döntését” – nyilatkozták akkor a családhoz közel álló források.

Bruce külsején eleinte apróbb, majd egyre szembetűnőbb változások történtek: megnövesztette a haját, festeni kezdte a körmét, majd plasztikáztatta az ádámcsutkáját, a melleit. Egy másik családi ismerős ezzel kapcsolatban a következőket mondta a People magazinnak: “Nagyon okosan és tisztelettel eszközölte ezeket a változásokat. Ahelyett, hogy mindenkit sokkolt volna, lassanként változott, és így a családjának volt ideje hozzászokni az új külsejéhez és az életviteléhez.”

hirdetés

Cailtyn Jenner címlap

Annyi pletyka és spekuláció után az újjászületett Caitlyn Jenner most a Vanity Fair címlapján tér vissza és üzenete egyszerű: “Hívjatok Caitlynnek”. A világhírű leszbikus fotóművész, Annie Leibovitz által készített képeken egy magabiztos, öntudatos nőt láthatunk, akit az évek alatt átélt traumák, feszültségek, újrakezdések formáltak ilyenné. A fotósorozat Caitlyn malibui házában készült és az amerikai magazin teaser videót is publikált:

Caitlyn Bruce nem az első transznemű, aki ilyen jelentős magazin címlapján szerepel. Tavaly nyáron a Time magazin is foglalkozott a transzkérdéssel és helyezte Laverne Coxot címlapjára.

10306084_624857427611001_1428310329077804985_n

Previous post

Mozambik törvényessé teszi a homoszexualitást

Next post

Saját anyjával kényszerítették szexre a meleg fiút