Kultúra

Videó: Transzneműek a főszereplői a H&M testvérmárka legújabb kampányának

Vadonatúj kampányt indított a H&M testvérmárkája, az & Other Stories The Gaze & Other Stories címmel, amelynek középpontjában transznemű személyiségek állnak. A videó alanyait arra kérték beszéljenek a genderről, a nemi identitásról és a divatról. A filmben látható Valentijn de Hugh és Hari Ned szakmájukat tekintve modellek és érdekesség, hogy mellettük a fotós Amos Mac (az Original Plumbing transzmagazin szerkesztője), a stylist Love Bailey és a sminkes Nina Poon is transzneműek.

Szerintem olyan fura, hogy miután világra jövünk a legelső amiről döntenek felettünk, azelőtt, hogy nevet, vagy bármi más identitást kapnánk, az az, hogy fiúk, vagy lányok vagyunk-e” – meséli de Hugh a filmben. “Az, hogy te fiúnak, vagy lánynak születtél, véglegesen meghatározza, mihez van jogod később az életben. Én azonban nem akarok e jogok ketrecében élni. Ki akarok törni ebből a ketrecből!

Az & Other Stories kreatív igazgatója, Sara Hildén Bentson elmondta azt is, fontos előrelépésnek tartja, hogy egyre több nyíltan transznemű modell dolgozik a divat világában, de bemutatásuk még mindig klasszikus szemszögből történik, ezért is tartja különösen fontosnak, hogy e film elkészülésénél az egész stáb transznemű munkatársakból állt.

A videó elkészítését a Human Rights Campaign is támogatta, amely idén a H&M-et a 100 fokú Vállalati Egyenlőség Index skáláján hetven pontra értékelte.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb