Hírek

Videó: Templomi gyülekezet előtt kérte meg párja kezét a meleg férfi

A Texas államban élő Trevor Harper és Davis Covin 2006 óta élnek együtt.

Corpus Christi Bound! #RoadTrip

Trevor Harper (@trevorharper) által közzétett fénykép,

Több mint két éve aktív vallási életet is élnek városukban, Austinban, ahol rendszeresen segítenek a helyi Metodista Egyház rendezvényei körül.  

A Metodista Egyház helyi közössége, annak ellenére is, hogy egy kifejezetten konzervatív régióban található, rendkívül nyitott, befogadó. Harper szerint az ő támogatásuk hatalmas áldás a kapcsolatuknak.

Rengeteget jelent nekünk a közösség. Ez volt az első hely életünkben, ahol nyíltan vállalhattuk szerelmünket és azt, kik is vagyunk valójában” – mesélte Harper. Nem meglepő hát, hogy amikor elhatározta, megkéri szerelme kezét, a helyszínnel kapcsolatban az első ötlete azonnal a metodista templom volt.

Annak ellenére döntött a vasárnapi istentisztelet mellett, hogy tisztában volt vele, Covin nem szereti a feltűnést. De mégis mindketten az oltárhoz álltak. A többiről már meséljen a videó:

És igen! A gyülekezet állva tapsolta meg az eljegyzést! Harper azt is elmesélte, hogy már hónapokkal ezelőtt készült rá John Wright tiszteletes bevonásával. És bár a Metodista Egyház tiltja, hogy templomaiban azonos nemű párok házasodjanak, vagy tiszteletesei összeadjanak meleg és leszbikus párokat, szerette volna bevonni az egyházközséget életük összekötésének egyik fontos pillanatába.

A szerelmes pár bízik benne, hogy 2016-ra, amikorra az esküvőt tervezik, már változik egyházuk szabályozása és mégis lehetővé válik majd, hogy oltár elé vezessék egymást.

Azzal, hogy az eljegyzésről a sajtónak is beszámoltak azt szerették volna bizonyítani, hogy igenis létezik olyan keresztény egyház és annak gyülekezete, amely egyenjogú félként tekint az azonos nemű párokra is. Mit is fűzhetnénk ehhez hozzá? Szerintünk sikerült.

Forrás: Buzzfeed

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb