Hírek

Videó rögzítette, ahogy két nő megcsókolja egymást, börtönbe kerülhetnek miatta

Videó készült arról, ahogy két nő megöleli és szájon csókolja egymást, majd egyikük a másikat gyűrűvel ajándékozzá meg Tanzánia Geita nevű városában. A felvétel bejárta az internetet és nem kevés felháborodást váltott ki a kelet-afrikai ország kommentelőiből. Geita rendőrfőkapitánya, Mponjoli Mwabulambo pedig a Reuters-nek megerősítette, hogy a pár egyik tagját azóta le is tartóztatták.

Tanzánia

A férfi több információt addig nem hajlandó közölni, amíg a nyomozás le nem zárul. Úgy tudni mindkét hölgy a harmincas éveiben jár és a helyi aranybányában dolgoznak. A pár másik tagját a rendőrség jelenleg is keresi és pénzbüntetés mellett akár letöltendő börtönbüntetés is kiszabható rá.

Tanzániában a homoszexualitást törvény tiltja. A büntetési tétel pénzbüntetéstől életfogytiglani börtönbünetésig terjedhet. A homofóbiának a kormány is aktív részese. 2016-ban az egészségügyi miniszter korlátozta a sikosító eladásokat, így remélve, hogy csökken a férfiak közötti szexuális kapcsolatok száma, idén októberben pedig 13 aktivistát tartóztattak le, akik HIV-prevenciós előadásokat tartottak szerte az országban.

Previous post

A Humen Event bemutatja – Rendhagyó kvíz este Lady Dömperrel

Next post

Endlich! 2019-től házasodhatnak Ausztriában az azonos nemű párok