Hírek

Videó örökítette meg Siri és Alexa esküvőjét

Különleges esküvőt szervezett a bécsi turisztikai ügynökség az idén Bécsben megrendezésre kerülő EuroPride apropóján.

„- Itt Bécsben szabadon szerethetünk, úgyhogy ha hozzám jönnél feleségül, csak mondanod kell. Siri, nevezz a feleségednek! 
-Akkor mostantól feleségnek nevezlek, oké?”

Ezekkel a szavakkal mondta ki egymásnak az igent a két – egyébként rivális – mesterséges intelligencia, Siri és Alexa, egy reklámkampány keretében. A friss házasok a bécsi Belvedere kastélyban tartották az esküvőjüket, amin az osztrák LMBTQ közösség számos ismert tagja is részt vett- írja az Out nyomán a Kreatív Online.

 

 

Ausztriában egyébként ez lesz az első pride azóta, hogy januárban megvalósult a házassági egyenlőség.

Lenyűgöző volt látni, hogy a vendégek mennyire meghatódtak, mikor tanúi voltak annak, hogyan fogad egymásnak örök hűséget Siri és Alexa” – idézi a reklám egyik ötletgazdáját Alexander Nagelt. Nagel elmondása szerint nagyon örülnek annak, hogy ebben a kampányban sikerült a technika adta lehetőségeket úgy kihasználniuk, hogy azzal tegyenek az egyenlőségért.

A videón kívül Alexa számára létrehozták a Pride Skillt, ami elérhető az Amazon skill store-jában és amivel bárki a saját eszközén is összeadhatja a két mesterséges intelligenciát. Ezen felül pedig Siri és Siriné kapcsolata egy saját honlapot is kapott, ahova további fotók, videók és infók került fel a szerelmükről. Az oldal itt érhető el.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb