Kultúra

Videó: Lucifer és Lilit szerelme táncban elmesélve

 

A vágy, a szerelem és a szex története táncban elmesélve – ezt a témája annak a queer projektnek, amelynek főszereplői Lucifer és Lilit. Az urban dance videó világához a koreográfus Roger Mejias a gót stílusjegyekből merített, és munkájában elmosódnak a nemi identitás határai.

„Az ötlet a karantén alatti rengeteg olvasás, egzisztenciális gondolatok, kérdések, és az unalom által kiváltott álmatlanság kavargásában született. Az ezek alatt elképzelt szituációk és események beszivárogtak aztán az álmaiban – és rémálmaimba. Ezek egyikében meghaltam és a pokolra kerültem. Ebben persze azért szerepet játszhattak azok a sorozatok is, amiket éppen néztem, ahogy Friedrich Nietzsche éppen olvasott könyvei, a Jón, rosszon túl és Az Antikrisztus is.”

 

 

„Amikor felébredtem ezzel az élménnyel, elkezdtem leírni azt az elképzelt történetet, ami később a táncvideóhoz vezetett. Amiben nem a vallással akarok vitába szállni, csupán a művészi kifejezése a nemekről, szexualitásról, sokszínűségről és a gondolat szabadságáról vallott nézeteimnek”

– meséli a koreográfus Roger Mejias, aki hivatásos táncosként és az LMBTQ közösség tagjaként rendszeresen készít szórakoztató tartalmakat az Instagramra. A mostani videóban Noncsi Harmat, Balogh Bence, Szénási Roland és Germán Henao voltak a társai, a jelmezek összeállításában pedig Kiss Márk nyújtott segítséget stylistként.

 

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin