Hírek

Videó: “Love Has No Labels” – a szeretet nem válogat

Az USA Reklámtanácsa kedden indította el új kampányát “Love Has No Labels” (Nem a címkéket szeretjük) címmel. Első akciójuk során felállítottak egy színpadot egy Santa Monica-i sétálóutcán Valentin-napon: az emberek először csak annyit láttak, hogy egy képernyőn két csontváz röntgenképe csókolózik egymással. Aztán a képernyő mögül előlépett két nő, és ismét megölelték és megcsókolták egymást a közönség előtt.

lovehas

A kampány természetesen arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a szeretet – vagy a szerelem – nem válogat nem, bőrszín, vallás, életkor, vagy egyéni képességek és fogyatékosságok alapján, legyen szó a szüleinkről, a gyerekeinkről, a barátainkról, a testvérünkről vagy a szerelmünkről.

“Habár az amerikaiak nagy többsége előítéletektől mentesnek vallja magát, hajlamosak vagyunk elhamarkodottan, első látásra ítélni az illető bőrszíne, életkora, neme, vallása, szexualitása vagy fogyatékossága alapján” – áll a kampány leírásában a YouTube-on. – “A ‘Love Has No Labels’ kampány arra késztet, hogy félretegyük elfogult és előítéletes nézeteinket, és erre buzdítsuk barátainkat, családunkat és munkatársainkat is.” 

További információkat a kampányról, illetve jövőbeli terveikről a Reklámtanács honlapján, valamint hivatalos YouTube-csatornájukon találhattok.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb