Utazás

Videó: Kövesd az álmaidat! Budapest várni fog rád!

A világ egyik legizgalmasabb célcsoportja az LMBTQ társadalom. A luxusmárkáktól kezdve, a gasztronómián és a turizmuson át, egészen a kultúra fogyasztásáig majd mindenben számottevő minőségben és mennyiségben van jelen. Budapesten is.

A Humen Turisztikai Egyesület Pink Budapest projektjével évek óta azon dolgozik, hogy a magyar fővárost olyan desztinációként mutassa akár az amerikai, az ázsiai vagy épp európai férfiaknak és nőknek, amely minden vágyukat kielégíti. Ráadásul egy egyedi kisvideót is készült, kifejezetten a júniusi Pride hónap kezdetére.

A koronavírus-járvány kapcsán az Egyesület úgy döntött, hogy a világban jelenleg futó aktuális turisztikai videókkal ellentétben egy teljesen más megközelítésből mutatja be a magyar fővárost.

A videó fő üzenete, hogy ne hagyjunk fel az álmainkkal és kövessük őket, Budapest pedig tökéletes választás az LMBTQ turisták részére, és a magyar főváros szívesen látja a közösséget.

“Egy ilyen időszakban, amikor a világ és ezzel együtt a turizmus is egyik napról a másikra össszeomlott, rengeteg ember vesztette el a munkáját, csak úgy tudunk pozitívan gondolkodni és motiváltak maradni, ha továbbra is követjük az álmainkat és bízunk benne, hogy hamarosan újra helyreállhat az élet. Erről is szól a Pink Budapest legújabb videója – és Budapest az a város, ahol az álmaink valóra válhatnak” – mondta Erdei Zsolt, a Humen Travel Turisztikai Egyesület elnöke.

 

 

Az LMBTQ marketinggel és turizmussal foglalkozó nemzetközi piackutatások rendre azt jelzik, hogy az LMBTQ utazók számára nagyon fontos a minőségi szálláshely, a helyi gasztronómiai élmények felfedezése, továbbá kulturális helyszínek és szórakoztató programok látogatása – és előnyben részesítik azokat a desztinációkat, amelyek közvetlenül is megszólítják őket.

 

 

A Humen Travel Turisztikai Egyesületet a Humen Media Hungary kezdeményezésére 2018-ban tizenkét budapesti turisztikai vállalkozás alapította. Az egyesület feladata, hogy Budapestet LMBTQ-barát desztinációként kommunikálja a világban és a magyar fővárosba csalogassa az LMBTQ utazókat.

A projekt 2018-as indulása óta már két Pink Budapest image videóval (a 2018-as videó ITT, a 2019-es videó ITT érhető el) és a Honeymoon in Budapest kisfilmmel jelentkezett az Egyesület – utóbbi azért nagy jelentőségű, mert Tajvan volt az első ázsiai ország, ahol megvalósulhatott a házassági egyenlőség.

A Pink Budapest – mint Budapest LMBTQ-barát turisztikai márkája – saját weboldallal, Instagram és Facebook oldallal, valamint YouTube-csatornával és WhatsApp elérhetőséggel, valamint több nyomtatott kiadvánnyal nyújt információt a fővárosunk iránt érdeklődő LMBTQ turisták részére.

 

 

Többek között az LMBTQ társadalom utazási szokásai is kiderülnek abból a felmérésből, amit a Humen Travel Turisztikai Egyesület indított több nemzetközi partner bevonásával. A jelenleg is futó globális turisztikai piackutás részeredményei azt is mutatják, hogy az LMBTQ közösség kétharmada a korlátozások fel-oldását követően tervez utazást belföldre és külföldre egyaránt. A koronavírus-járványt követően így ez a szegmens valószínűleg hamarabb fog elkezdeni utazni és vásárlóértéke is magasabb lesz.

A nemzetközi kezdeményezésben a világ minden tájáról számos szervezet vesz részt. Az LMBTQ magazinoktól kezdve (például a spanyol Shangay, a görög Antivirus, vagy magyar részről épp a Humen) a rendezvényszervezőkön át (például a német Sexy Party Cologne, vagy az új-zélandi WinterPride) a turisztikai szereplőkig (például a meleg hotellánc, az Axel Hotels, a Visit Gay Australia, vagy épp a kolumbiai és az argentin LMBT kereskedelmi kama-ra) széles a paletta.

A koronavírus-járványt követően a desztinációk és a turisztikai szolgáltatók számára minden eddiginél nagyobb verseny fog indulni azokért az utazókért, amelyek utazásaik során többet költenek és keresik a minőségi szolgáltatásokat, így az LMBTQ turisták is felértékelődnek.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin