Lifestyle

Videó: Előbújás napja 2018 – Hat coming out történet – 2. rész

Az idei Előbújás napjára időzítve hat olyan videót készítettünk, amiben egy-egy coming out történetet mesélnek el interjúalanyaink.

[infobox]

Mi az előbújás?
Az előbújás az a folyamat, amely során felismerjük, elfogadjuk, majd másokkal is megosztjuk, hogy a többségitől eltérő a szexuális orientációnk és/vagy a nemi identitásunk. Előbbi fogalom a vonzódásainkat határozza meg, míg az utóbbi azt, milyen neműnek érezzük magunkat. A „bujkáló,” „rejtőzködő” jelzőket főleg ilyen kontextusban, de általánosan is használják arra, ha valaki elrejti valamely tulajdonságát, identitását, viselkedését vagy csoporthoz tartozását.

Egy 2015-ös felmérés szerint Magyarországon az emberek csupán 14%-a tud róla, hogy ismerősei között vannak leszbikus, meleg vagy biszexuális emberek. Az ismeretség nagy hatással van az elfogadásra is: meleg, leszbikus vagy biszexuális emberek ismerősei több mint kétszer annyian támogatják az egyenlő házasságot, mint azok az emberek, akik úgy gondolják, hogy környezetükben csak heteroszexuálisok élnek.

[/infobox]

Az első rész után jöjjön most Bence, akinek már az oviban is Gergőke tetszett, valamint Benett, akinek az előbújást egy kis faluban élve kellett megtennie.

 

Bence története

 

 

Benett története

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb