Életmód

Videó: Előbújás napja 2018 – Hat coming out történet – 1. rész

A coming out, azaz az előbújás minden LMBTQ ember életében meghatározó esemény, amin ráadásul életünk során többször is át kell esnünk.

Nem mindegy, hogy mikor, kinek, milyen körülmények között beszélünk róla – de egyszer mindenki életében eljön ez a pillanat. Amikor úgy érzi, nem bírja tovább a hallgatást és szeretné szűkebb környezetével, elsősorban a családjával és a barátaival megosztani azt, ami az ő személyiségének egy része. Amikor szeretne végre teljesen őszintén beszélni önmagáról.

Tavaly megkértük olvasóinkat, írják meg nekünk a saját előbújásuk történetét, meséltek saját élményeikről magazinunk szerzői is, és az előző években is hol szomorúbb, hol vidámabb tapasztalatokat olvashattunk.

Október 11. az Előbújás napja, ebből az alkalomból idén hat videót készítettünk, amiket a következő napokban megosztunk veletek. Ezekben különböző coming out történeteket követhetünk végig.

Az első részben megismerhetitek a nyíltan meleg testépítő, Sipka Dávid előbújását, valamint Lászlóét, akinek egy jó barátja nem is akarta elhinni, hogy meleg, de a “Bizonyítsam?” kérdés aztán őt is meggyőzte.

 

Dávid története

 

 

László története:

 

 

Previous post

Magyar politikusok és az előbújás

Next post

"A szülő is megélhet hasonló bújkálást, mint LMBTQI gyermeke"