Hírek

Videó: Egy 15 éves srác szeretné tudni, miért nem házasodhatnak össze a szülei

A 15 éves Darragh Tibbs Észak-Írországban él testvérével, szülei pedig azonos neműek, így a helyi törvények szerint nem házasodhatnak össze. A fiú több fórumon is próbálta elérni Gordon Dunne-t, a helyi Törvényhozó Testület tagját, de eddig még nem járt sikerrel. Most egy, a Youtube-ra feltöltött videóval hallatja a hangját.

DUP_640x345_acf_cropped

Míg Angliában, Walesben és Skóciában törvényes az azonos neműek házassága, addig Észak-Írországban tavaly megállították a legalizálási törekvéseket. Habár a törvényhozó testület többsége igennel szavazott a tervezetre, de a Democratic Unionist Party (DUP) ötödik alkalommal is megállította a hatálybalépést.

Eközben a 15 éves Darragh Tibbs nem érti, miért nem házasodhatnak össze a szülei, pedig már 21 éve együtt élnek. Nem régen jött rá, hogy Gordon Dunne, a Törvényhozó Testület tagja többször is ellenezte a házassági egyenlőséget, így eldöntötte, megkérdezi tőle, miért. Először egy levelet írt neki, amelyben többek között arra is keresi a választ, hogy a stabil kapcsolatban élő szülei miért nem kaphatnak támogatást a kormánytól. “Én egy azonos nemű kapcsolat gyereke vagyok, és egyáltalán nem látom okát, miért kell megtagadni a fivéremtől és tőlem a biztonságos családi közeget” – írja levelében.

A legerősebb mondat pedig így hangzik: “Mi alapján veszi el tőlem és a fivéremtől a családunk törvényes védelmét?”

Viszont a levélre hat hét után sem érkezett válasz, így Tibbs arra buzdítja sorstársait, írjanak minél több levelet a testületnek. Továbbá a Youtube-ra is feltöltött egy videót, hogy még többen hallják a hangját.

Habár levél címzettje még nem válaszolt, a DUP szóvivője kijelentette: “A párt a házasság tradicionális definícióját támogatja, ami egy férfiból és egy nőből áll, és mi ennek alapján szavazunk mindig. Nem hisszük, hogy a házasságot újra kellene definiálni.”

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb