Utazás

Videó – Dél-Koreában Pénisz Park is létezik

Egy park, ahova nem tanácsos gyerekekkel érkezni és az ott készült fotókat bölcsebb nem a munkahelyi számítógépen nézegetni. A dél-koreai Sinnam városában található Pénisz Park (korábbi, kevésbé turistacsalogató nevén Haesindang Park) ugyanis kizárólag a férfiasság szemérmetlen mutogatásáról szól.

A park története egy helyi legendához kapcsolódik. Eszerint élt valaha egy férfi és egy nő, Auebawi és Haesindang, akik kicsónakáztak a tengerre. Míg a férfi horgászott, a nő egy sziklán várt rá. Hirtelen azonban vihar támadt, de Auebawi már nem tudta kimenteni a szikláról kedvesét, akit így elsodortak a hullámok és belefulladt a tengerbe.

A tragédia után a falu lakói többé nem tudtak horgászni, nem volt kapás és ezért a halott Haesindangot okolták. Egészen addig, amíg egy szép napon az egyik falulakó férfi a tengerbe nem ejakulált. Onnantól ismét ettek a halak és úgy gondolták a szellem kiengesztelésének titka a pénisz. A falu lakói aztán több pénisz alakú szobrot is faragtak, amelyek közül a parkban a mai napig többet is megőriztek.

A Pénisz Parkot közel 50 műalkotás gazdagítja, egy szobor pedig a vízbe fúlt lányról is megemlékezik.

Previous post

Sportolók, akik az LMBTQ-közösséget is képviselik az idei téli olimpiai játékokon

Next post

2300 férfi és én – Ilyen volt a The Cruise