Hírek

Videó: az oroszok nem szerették az új Calvin Klein-reklámot

A CK2 nevű új parfüm reklámját illetően állítólag több panasz is beérkezett az orosz hatóságokhoz arról, hogy a videó a homoszexualitást és a pedofíliát népszerűsíti.  

011116_CalvinKleinFragrance_mainbnr_CK2_708x325_1215119

A divatcég 1994-ben nagy sikert aratott CK One nevű uniszex illatával, amely a ’90-es évek egyik ikonikus darabjává vált. A két évvel később piacra dobott CK Be már nem volt annyira népszerű, ezért most visszatértek az alapokhoz és igyekeztek megalkotni a CK One felfrissített, a 2010-es évek fiataljainak szánt verzióját.

A reklám ennek megfelelően „az életöröm megtestesülése és a két ember közötti kapcsolatok változatosságának ünnepe” szeretett volna lenni, azonban az orosz közönség nem egészen így értelmezte a kisfilmet. A videóban két hetero és két azonos nemű párt láthatunk, azonban az utalásokon felül csak előbbiekről teljesen egyértelmű, hogy romantikus kapcsolat van köztük, mivel csak ők csókolóznak. A két lányból álló pár heccből egy felüljárón mutogatja a melleit az autósoknak, a két fiú pedig félmeztelenül, egymást ölelve elmotorozik a naplementébe.

A jelenlegi orosz törvények alapján a céget akár 1 millió rubeles (közel 4 millió forintos) büntetés befizetésére is kötelezhetik, emellett pedig három hónapra be kell szüntetniük kereskedelmi tevékenységüket az országban, ha a bíróság ellenük dönt.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin