Itthon

Vettel szivárványos cipője miatt lenácizta Németországot Deutsch Tamás

 

Miután a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton “elfogadhatatlannak, gyávának és félrevezetőnek” nevezte a magyar országgyűlés által júniusban elfogadott homofób propagandatörvényt, a Forma-1 másik pilótája, Sebastian Vettel is kikelt ellene. Először csak azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy szivárványos cipőben érkezett a Hungaroringre, a sajtótájékoztatón azonban a négyszeres világbajnok már ezt mondta:

„Nyomasztónak tartom, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban van, ilyen törvényt hoz.”

Az „ellencsapás” nem sokat váratott magára, Varga Judit igazságügyi minisztertől Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkárig lehülyézték páran a sportolókat, amiért véleményt mertek megfogalmazni.

Minderre pedig a Fidesz európai parlamenti képviselője, Deutsch Tamás tette fel ma a koronát, aki Vettel cipőjét egy náci tömegrendezvény fotójával állította párhuzamba az alábbi szöveggel: A németek mindig is értettek ahhoz, hogyan kell az aktuális kordivatnak megfelelő píszí szimbólumokat megjeleníteni a sportban.
“Finoman, kulturáltan, európai módra. Aki tudja, érti.” Ennyi.

 

Emlékeztetőül, Deutsch nem először nácizza a németeket, korábban a Gestapo érveléséhez hasonlította Manfred Weber egyik megjegyzését – emiatt akkor az is felmertül, hogy kizárják (az azóta otthagyott) az Európai Néppártból, de végül bocsánatot kért.

Vettel egyébként a sajtótájékoztató óta Magyarországon tüntetőleg csak szivárványos ruhában közlekedik.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin