Hírek

Veszélybe sodorja saját LMBTQ közösségét Indonézia

A tervek szerint az indonéz parlament még ebben a hónapban elfogadja azt a törvényjavaslatot, amely a helyi jogvédő csoportok véleménye szerint egyenesen katasztrofális lesz az LMBTQ közösség számára.

Az új büntető törvénykönyv több olyan cikkelyt is tartalmaz, amely megbüntetné az LMBTQ közösség tagjait. Ezt egy olyan országban tennék lehetővé, ahol jelenleg legális az azonos neműek kapcsolata, bár ennek ellenére több atrocitás is éri az LMBTQ embereket – számol be róla a GagaTai.

 

Meleg fiatalembert pálcáznak az indonéz Aceh tartományban

 

A homofób törvények bevezetésén túl a tervezet veszélyeztetné a szólásszabadságot, valamint a fogamzásgátlást is eltörölnék a vallás megóvásának érdekében.

„Indonézia tervezett büntető törvénykönyve nemcsak a nőkre, a vallási és a szexuális kisebbségekre, hanem az egész indonéz társadalomra nézve katasztrofális. A törvényhozóknak el kell távolítaniuk az összes káros cikkelyt, még mielőtt elfogadnák a törvénykönyvet” – mondta Andreas Harsono, a Human Rights Watch képviselője.

A fentieken túl az is aggasztja az embereket, hogy a nyilvános területen történő „obszcén viselkedést” hathónapnyi börtönbüntetéssel sújtanák. A 413-as cikkely a pornográf anyagok előállítását és terjesztését bünteti. Továbbá a törvények között olyan is előfordul, amely megtiltja a szexuális kapcsolatot és az együttélést olyan párok számára, akik nem házasodtak össze. Egy olyan országban pedig, ahol nem legalizálták az azonos neműek házasságát, ez az LMBTQ közösség további diszkriminálását jelenti.

A homofób támadások Indonéziában 2016 óta sokszorozódtak meg. Az országnak továbbra is akadnak olyan pontjai, ahol a homoszexualitás illegális. Az elmúlt három évben a politikai és vallási vezetők mindent megtettek annak érdekében, hogy gyűlöletet szítsanak az LMBTQ közösség felé. Ennek következtében több rendőri razzia is történt LMBTQ klubok, szaunák és HIV-vel foglalkozó jótékonysági szervezetek környékén.

Ebben az évben Padang polgármestere még a hadsereget is felhasználta arra, hogy felkutassák és letartóztassák az LMBTQ közösség tagjait. Éppen ezért döntenek sokan úgy, hogy nem kockáztatják biztonságukat előbújásukkal.

 

 

hirdetés
Previous post

"Szőrös férfiakként" utalt a transz nőkre Trump egyik minisztere

Next post

A meleg elnökjelölt szerint az LMBTQ média számára ő nem elég meleg