Pride

Veled teljes!

A Budapest Pride idén is számít azokra a hősökre, akik pénzbeli adományaikkal segítik azt, hogy az LMBT emberek minél inkább láthatók legyenek, és hogy a Budapest Pride felvonuláson minél könnyebben hangot adhassanak a gondjaiknak.

A Budapest Pride mérete az elmúlt négy évben megtöbbszöröződött: 20 ezer felvonuló, 5 kamion és több mint 300 önkéntes teszi teljessé minden évben a Pride hetét. Az esemény 21 éve küzd a hátrányos megkülönböztetés ellen, láthatóvá teszi az LMBT emberek problémáit, valamint hidat képez a többségi társadalom és az LMBT emberek között.

És bár az utóbbi időben egyre sikeresebb a Budapest Pride, egyre nehezebb anyagi helyzetben is van. A kormánytól és bárminemű politikai párttól függetlenül működik, de sajnos a politikai-gazdasági helyzet nem segít a civil szervezeteknek, sőt nehezíti azokat, továbbá a pályázati lehetőségek is megcsappantak.

414_2016_06_01_16_54_42_boritokep_v2

A szervezetnek 11 állandó önkéntese van, akik munka vagy tanulmányok mellett mindenfajta anyagi ellenszolgáltatás nélkül szervezik meg évről évre a Pride-ot és az év közbeni programokat. A fesztivál alkalmából az önkéntesek megsokszorozódnak, viszont a kamionok, a színpad és a hangosítás nem ismerik az önkéntesség fogalmát, ezért gyűjt pénzt a szervezet.

Az anyagi hozzájárulás abban segíti a szervezőket, hogy eddigi munkájuk ne vesszen kárba, és hogy megtarthassák azt a színvonalat, ami már évek óta jellemzi a fesztivált. Az alábbi költségek biztosítására lenne szükségük:

  • Színpad 300 ezerből, hogy láthatók legyenek
  • Hangosítás 400 ezerből, hogy hallhatóak legyenek
  • Kamion 200 ezerből, hogy tovább haladhassanak a jogegyenlőség felé

A támogatók nevei, ha azok hozzájárulnak, felkerülnek a kezdeményezés honlapjára, valamint tárgyi ajándékokat, kitűzőt, nyakpántot és vászontáskát is kaphatnak emlékbe.

A Budapest Pride felhívásában a következő áll:

Állj mellénk, ha LMBTQ emberként, hozzátartozóként vagy barátként te is személyesen érzed, hogy szükség van a Budapest Pride Felvonulásra!
Állj mellénk, ha egyetértesz a demokráciával és a mindenkit megillető emberi jogokkal!
Állj mellénk, ha szeretnéd, hogy a következő generációk egy olyan világban nőjenek fel, ahol a hatalom szeretetét a szeretet hatalma váltja fel! 

Previous post

Kylie énekli a Pusszantlak, drágám!-film főcímdalát

Next post

Irány a Ludwig!