Hírek

Végre zöld lámpát kapott egy meleg témájú film Indiában

Indiában végre zöld lámpát kapott az eddig betiltott meleg témájú film.

A Ka Bodyscapes egy festő, Haris és egy egy sportoló, Vishnu kapcsolatát dolgozza fel. A filmet még 2016-ban fejezték be, ám végül a CBFC, vagyis a Film Certifikációrt felelő Központi Bizottság betitltotta forgalmazását, arra hivatkozva, hogy az jó színben tünteti fel a homoszexualitást.

 

 

A filmet eddig csak Olaszországban, az USA-ban és az Egyesült Királyságban mutatták be különböző filmfesztiválokon, ám miután Indiában múlt hónapban dekriminalizálták a homoszexualitást, a filmet végül engedélyeztékés október 5-től már az indiai közönség is élvezhette. A premier Kerala városában volt.

Jayan Cherian, a film írója és rendeztője elmondása szerint a film “Kerala fiatalságának küzdelmeit dolgozza fel, amint megpróbálják megtalálni a helyüket, ahol szabadon létezhetnek, illetve egyéni szabadságukat.”

 

 

Cherianék két és fél éven keresztül közdöttek azért, hogy a film a mozikba kerüljön: “Nem szeretnénk csendben ülni.” – mondja a rendező – “Egy műész egyetlen fegyvere az ellenállásban az, ha gyakorolja művészetét.”

A CBFC megjelenlése napján a Kszi, Simont is betiltotta.

 

 

A homoszexualitást indiai dekriminializációjáról szóló cikkeinket itt olvashatjátok el:

RENDKÍVÜLI: India többé nem bünteti a homoszexualitást

Így ünnepelte India a homoszexualitás büntethetőségének eltörlését

Forrás: PinkNews

Previous post

Úgy néz ki, megbukik a román népszavazás a házassági jogokról

Next post

Megbukott a népszavazás Romániában