Lifestyle

Végre valami jól megdolgozta a testem!

Vannak dolgok, amelyekre mindig nehezen veszem rá magam, miközben zavar a jelenlétük. Nem, most nem a mosogatásról beszélek, hanem a borotválkozásról és a szőrtelenítésről. Alapvetően nem szeretem ugyanis, ha az arcomon vagy a testemen sok szőr van, de mégis nehezen veszem rá magam, hogy nekiálljak.

Két típusú pasi létezik: a szőrös, aki nyírja az arcán a szőrt – vagy borbéllyal igazíttatja – és maximum trimmeli a testén, vagy a teljesen csupasz, aki nem szereti, ha szőrös. Én az utóbbi csoportba tartozom, bár az arcomon mindig hagyok egy kis borostát, de a testem nagy részéről eltávolítom. A nem szeretemség mellé jön még nálam az a helyzet, hogy a bőröm nagyon érzékeny, ezért a gyanta vagy wax teljesen kizárt, és a borotvát se tudom mindenhol használni (arcbőrőm például egyáltalán nem), ezért választom inkább a gépi megoldást.

 

Fotó: Philips

 

Az elmúlt években több eszköz is járt már a kezemben, de mindegyikhez eléggé bizalmatlanul álltam hozzá, mert több mondott már kudarcot a testemen végzett munka közben. Pár hete kaptam egy Philips Multigroom készüléket, a sorozat 7000-es verzióját, amihez szintén kicsit félve nyúltam hozzá, és raktam félre a már jól megszokott borotvámat. A Philips Multirgroom 7000, a sorozat legsokoldalúbb tagja, összesen 18-féle tartozékkal (fejek és pengék) rendelkezik. Igazából már ennek tanulmányozása perceket vett igénybe. A készüléket tényleg a teljes testünk karbantartására találták ki, ugyanis a tetőtől-talpig elven hajat, arc- és testszőrzetet is tudunk nyírni vele. Mivel a hajamhoz a fodrászomon kívül senki sem nyúlhat hozzá, ezért itt számomra ki is esett pár fej használata – bár ezek hasznosak lehetnek azoknak, akik szakállat akarnak igazítani.

 

Tudj meg többet a Philips Multirgroom 7000 készülékről a hivatalos oldalon!

 

A kicsomagolás és a csomag tartalmának tanulmányozása után – apropó, el is felejtettem mondani, hogy egy nagyon hasznos, kemény borítású tartó jár hozzá, ami utazáskor is hasznos lehet – kezdődött a töltés. A Philips Multigroom 7000 egy töltéssel egészen 5 órát bír ki, bár azt hiányoltam róla, hogy nincs rajta kijelző, ami mutatná az akksi töltöttségi állapotát, de sebaj, ez legyen a legkisebb problémánk.

A készülék elég robosztus rozsdamentes acél vázzal és gumi borítással rendelkezik, így nem csak látszik, de érezhető is, hogy „van anyag benne”, és nem egy olcsó műanyag borotvát használunk. A pengék könnyen és gyorsan – egy pattintással – cserélhetők, és a tartozékok között található kis kefének köszönhetően belülről is el tudjuk távolítani a lerakódott szőrmaradványokat. Van egy dolog, amivel én mindig szkeptikus vagyok, és ez az elektromos készülékek vízállósága. Még a telefonomat se sikerült sose magammal vinni a zuhanyzóba – bár minek is tettem volna – és elektromos borotvával se zuhanyoztam még. Most viszont, mivel alapvetően késésben voltam – ez nálam nem újdonság –, ezért úgy döntöttem, hogy a felsőtest szőrtelenítést a víz alatt folytatom.

A kifejezetten testszőrzet nyírásra használatos fejjel egészen 0,5 mm-es hosszra tudjuk igazítani a szőrzetet. Én kicsit lejjebb kipróbáltam az alap fejet is, ami szintén jól végezte dolgát, bár azért óvatosságra intek mindenkit, nehogy megvágja magát az érzékeny területeken. És hogy egy picit a technikai vagyis technológiai részletekről is szó essen, a készülék DualCut technológiájának és a kétszer annyi pengének köszönhetően garantálja a precizitást, és a termékleírás szerint a pengék élessége egészen 5 évig garantált, amit az 5 éves gyártói garancia tud csak jobban megerősíteni bennünk.

A pengék közül használatba vettem még egy ún. fém igazító vágókészüléket is (elvileg ez a hivatalos neve), amit én az egyszerűség kedvéért pici pengének hívtam. Ez hasznos lehet a szakáll igazításánál és a körvonalak kialakításánál, én most a köldök környékén vettem nagy hasznát.

 

Philips Multigroom Series 7000

 

Van még egy téma, amiről igazából szerintem mi, férfiak nagyon nem beszélünk, pedig ez egy idő után szinte mindenkinél előjövő „probléma”, mégpedig az orrszőrzet. Akinek kevés van belőle és nem ijed meg a kissé brutális módszerektől, annak a szemöldök csipesszel való kitépés az egyik megoldás, aki pedig inkább a kényelmesebb verziót használja, az általában valamilyen orrszőrzet nyírót választ magának.

A Philips Multigroom Series 7000-nél ez is csupán egy fejcsere kérdése, így nem kell még egy újabb készüléket vásárolni. Használata is ugyanolyan, pattint, fejet cserél, készüléket bekapcsol, bedug a lyukba, megmozgatni kicsit és kész. Bár a végén egy orrfújás mondjuk nem árthat, hogy az esetlegesen bent ragadt maradékot is eltávolítsuk. A munkám elvégzését követően a kis kefével szépen megtisztítottam a fejeket és a készüléket, majd visszahelyeztem az elegáns kis tokjába a tartozékokkal együtt.

Nem mondom, hogy ezek után alig várom, hogy újra szőrös legyek és nekieshessek a testemnek, de azt hiszem, mindenképpen könnyebben és több bizalommal fogok nekiállni a szőrtelenítésnek a következő alkalommal.

 

Tudj meg többet a Philips Multirgroom 7000 készülékről a hivatalos oldalon!

 

Erdei Zsolt

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin