Hírek

Végleg maradnak a meleg jelzőlámpák Frankfurtban

Ahogy sok más nagyvárosban, úgy 2015-ben Frankfurtban is páros közlekedési lámpákat szereltek fel a helyi pride idejére. A kereszteződésekben heteró és azonos nemű párok karakterei várakoztak a közlekedőkkel a szabad jelzésre – ezzel is utalva a szerelem sokszínűségére.

Míg azonban például Bécsben vagy Londonban ezek a lámpák már egész évben a helyükön maradnak, Frankfurtban a pride után mindig leszerelték. Eddig.

 

 

Hessen tartomány közlekedési minisztere, Tarek Al-Wazir zöld utat adott a többpárti városvezetés kezdeményezésének, hogy végleg maradjanak a női és férfi azonos nemű párokat ábrázoló lámpák a város központi terénél, a Konstablerwache téren.

“Frankfurt a sokszínűség városa, ahol nemzetiségtől, bőrszíntől, szexuális orientációtól és identitástól függetlenül minden ember érezze otthonosan magát”

áll a városvezetés indoklásában, amit a miniszternek küldtek. Arra a kérdésre, hogy valóban szükséges-e ez a lépés, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) képviselője, Verena David elmondta:

“Az lenne a kívánatos, ha ez annyira természetes lenne, hogy nem is kellene hozzá különösebb munka. De történelmünk, emlékezetkultúránk és egész múltunk feldolgozása ellenére ma még mindig nem elég normális az, ahogy az emberekkel és a kisebbségekkel bánunk.”

Amikor 2015-ben felszerelték az első lámpákat Frankfurtban, a tartományi parlament képviselője, a maga is meleg Dimitrios Bakakis beszédében kiemelte, mennyire fontosak az ilyen szimbolikus lépések:

“Azt jelzik, hogy minket, a hozzám hasonló embereket szívesen látják ebben a városban.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb