Itthon

Védelmébe vette Gulácsi Pétert a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke is reagált az elmúlt hetekben Gulácsi Péter magyar válogatott labdarúgót ért támadásokra.

Az alábbi nyilatkozatot adta az MLSZ honlapjának: „Tudomásul kell venni, hogy minden közösségben, a munkahelyeken és a sportegyesületeknél is, világnézeti és értékrendbeli kérdésekben eltérő vélemények léteznek. Ha ezek nem kirekesztők, rasszisták, akkor ezekkel együtt kell tudni élni, el kell fogadni, hogy az emberek különbözőképpen gondolkoznak. A véleménye miatt senki nem kerülhet hátrányba – ez egyaránt igaz Gulácsi Péterre és Petry Zsoltra is.

Az elnök szerint a magyar válogatott teljesítményét és egységét nem fogja befolyásolni ez a most kialakult vita. “Nagyon remélem, hogy a jövőben a Gulácsi Pétert ért méltatlan támadások nem folytatódnak. Kérem a szurkolókat, hogy ahogy eddig, ezután is egységesen álljanak a válogatott mögött. A játékosoktól pedig azt várom el, hogy a válogatott minél sikeresebb Európa-bajnoki szereplésére koncentráljanak.

 

 

Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott labdarúgó Gulácsi, aki a német RB Leipzig kapusa, Facebook és Instagram-bejegyzésben állt ki februárban a családok sokszínűsége mellett.

Ezt Petry Zsolt egykori magyar válogatott labdarúgó, a Hertha BSC volt kapusedzője a Magyar Nemzetnek múlt héten úgy kommentálta, hogy szerinte Gulácsinak nem kellett volna liberális véleményével felidegesítenie a magyar társadalom többségét, és inkább a labdarúgással kellene foglalkoznia, minthogy “kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi indentitású emberek mellett.” Petry Zsoltot a klub másnap elbocsátotta állásából. Bár azóta állítja, hogy a Magyar Nemzet kihagyta a megjelent interjúból azt az állítását, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy egy gyermek azonos nemű szülők mellett is boldogan nőjön fel.

Orbán Viktor miniszterelnök Petry kirúgása kaocsán múlt pénteken megjegyezte, hogy a liberális politika ma elnyomó Európában, Petry pedig nincs egyedül. „Mindannyian vele vagyunk” – üzente a Kossuth Rádió hallgatóinak. Felidézte, hogy a nemzeti válogatottal kapcsolatban alakult ki a helyzet, mert Gulácsi Péter „az ellenkező irányba tett nyilatkozatot”. A miniszterelnök szerint a nemzeti csapatok különösen fontosak, azonban minden ilyen vita megbontja a csapategységet, és most megbomolhatott csapaton belül. Ha nem figyelnek oda, ez az egység a szurkolók és a csapat között is meg fog bomlani.

Borítókép: MLSZ, Twitter

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb