Nagyvilág

Varsóban tartják meg idén az ukrán pride felvonulást

A lengyel és az ukrán LMBTQ közösség közösen vonul fel a békéért és a szabadságért.

A 2018-as kijevi pride résztvevői / fotó: Dmytro Larin

 

Az országban dúló háború miatt esély sincs arra, hogy a megszokott módon tartsák meg az idei pride felvonulást Kijevben. Ukrajnából már több mint 4 millióan menekültek el, a legtöbben Lengyelország felé indultak, így a varsói pride szervezői összefogtak ukrán társaikkal, és idén június 25-én a lengyel fővárosban vonul fel az ukrán LMBTQ közösség a békéért és a szabadságért.

„Oroszország elveszi az otthonainkat, a családjainkat, a barátainkat és a szeretteinket, de a szabadságunkat, a láthatóságunkat és a szavazati jogunkat soha nem fogja elvenni” – mondta Lenny Emson, a KyivPride igazgatója. Emson szerint számukra a felvonulás napja ezúttal nem ünnepnap lesz, helyette az egész világhoz szeretnének fordulni, hogy segítsenek győzni Ukrajnának „Segítsetek az ukrán embereknek, hogy szabadon élhessenek a hazájukban!”

„A közösség azt jelenti, hogy teret adunk azoknak a hangoknak, amelyek nem hallatszanak eléggé. A közösség azt jelenti, hogy egymás mellett vonulunk azok biztonságáért és szabadságáért, akiktől ezt elvették. Büszkén csatlakozunk a KyivPride-hoz az Ukrajna győzelméért folytatott felvonulásukban!” – mondta Julia Maciocha, a varsói pride elnöke. A június 25-i eseményen 80 ezer résztvevőre számítanak.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin