Itthon

Varga Judit egész hétfőn az “LMBTQ-lobbi” ellen küzdött

Sűrű hétfője volt Varga Judit igazságügyi miniszternek.

Meghallgatta ugyanis az Országgyűlés Európai Ügyek bizottsága, ahol folyamatos védekező álláspontra kényszerült a tárcáját érő kérdések és kritikák miatt. Az uniós ügyeket is kezelő Igazságügyi Minisztérium az elmúlt időszakban számos ügyben éles vitába került az Európai Unió különböző intézményeivel és vezetőivel.

Szóba kerültek többek között a Magyarországgal szemben az uniós jog megsértésére hivatkozva indított kötelezettségszegési eljárások, amelyek közül többet ugyan már lezártak, de nagyon sok a nyitott kérdés is.

Jelenleg 58 eljárás van folyamatban hazánkkal szemben, amelyek közül 40 olyan, ahol az „értékek miatt” tiltakozik az Európai Unió, „de természetesen az értékeinket jogszabályban védjük” – utalt Varga például a kormány által gyermekvédelminek nevezett jogszabályra, amely a valóságban nem más, mint homofób propagandatörvény. A miniszter szerint azért van éles vita mind itthon, mind külföldön a jogszabály körü, mert nem volt kellőképp hatékony a kormányzati kommunikáció, „gellert kapott a törvény valós szándékának a közlése”.

A bizottság tagjai számon kérték azt is, hogy Varga Judit nemrég megvétózta az unió gyerekjogi stratégiájának elfogadását arra hivatkozva, hogy az „extra jogokat ad az iskolákban az LMBTQ-lobbinak”. A tegnapi meghallgatáson kifejtette, hogy ez a stratégia is egyike az unió „trójai falóként működő” dokumentumainak, amelyek „lopakodó hatáskörbővítéssel” először ajánlásokkal, „csellel kierőszakolt nyomulásokkal” élnek, amelyekkel igyekeznek kierőszakolni ideológiai változtatásokat később a kötelező érvényű jogszabályokban is. Szerinte ennek bizonyítéka, hogy a tanácsülésen is leginkább az LMBTQ-gyerekek jogairól esett szó.

A miniszter szerint Helena Dalli uniós biztos azt mondta neki, hogy aki nem követi ezt a „liberális fősodort”, az eleshet az uniós pénzektől is. A kormány által tervezett „gyerekvédelmi referendumot” – amelynek egyik kérdése épp pár napja hasalt el a Kúria előtt – pedig úgy értékelte, Magyarország meg meri kérdezni polgárait egy ilyen kérdéssel kapcsolatban is, más ország ezt nem merné.

 

 

De ezzel nem ért véget a politikus hétfője, egy Facebook-posztban az alábbit írta: „Igazságügyi Miniszterként és családanyaként kiemelt feladatomnak érzem a családok, a nők és a kisgyermekek védelmét.” Varga Judit ezek szerint a nőkre és az anyákra is veszélyesnek tartja a Fidesz által sokat emlegetett „LMBTQ-lobbit”.

A miniszter szerint „a hazai politikában nincs más szereplő, aki szembe merne szállni az erőszakos brüsszeli szexuális ideológia-terjesztéssel.” Arra kérte az ellenzéki politikusokat, hogy „a gyermekeink, a családok és a nők védelme érdekében ne gátolják a munkánkat.” Hozzátette, meg kell védeni „gyermekeinket az erőszakos szexuális propagandától és hagyjuk meg a lehetőséget a magyar családoknak és az édesanyáknak, hogy ők neveljék saját gyermekeiket.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb