Itthon

Vannak sztárok, akik az LMBTQ-ellenes törvények miatt nem jönnek Magyarországra forgatni

A Magyar Nemzetnek adott interjút legutóbb Káel Csaba, aki a Nemzeti Filmintézet vezetése mellett a filmügyi kormánybiztos teendőket is ellátja. A beszélgetés végefelé az interjú készítője az alábbi kérdést szegezte Káelnek: Szóba kerülnek a politikai ellentétek, amikor olyan nagy cégekkel tárgyalnak, mint a Netflix? 

Amikor először tárgyaltunk a Netflixszel, azt mondták, hogy vannak sztárok, akik szívesen jönnek hozzánk, de vannak olyanok is, akik az LMBTQ-téma miatt nem akarnak Magyarországon forgatni. Többször szóba került a gyermekvédelmi törvény, és mindig elmagyarázzuk, hogy ez a gyermekek biztonságáról szól, semmilyen formában nem irányul a szexuális orientációra” – magyarázta a kormány bizonyítványát a kormánybiztos, utalva ezzel a gyermekvédelminek nevezett, valójában homo- és transzfób propagandatörvényre, amelyet nyár elején fogadott el az országgyűlés. Majd így folytatja: “Egyébként konkrét panaszt sosem hallottunk, aki itt forgatott, az biztonságban érezte magát. Arra kérjük őket, hogy fogadják tisztelettel a mi törvényeinket, mert ez a magyar álláspont, fontos dolognak tartjuk a gyermekeink biztonságát.

Arra a kérdésre, hogy mivel tudnák meggyőzni ezeket a sztárokat, Káel így válaszolt: “Majd jön helyette másik. Sokat rágalmazzák Magyarországot a nemzetközi sajtóban, tapasztalatok nélkül. Éppen ezért az az álláspontunk, hogy mindenkit szívesen várunk, és tapasztalja meg személyesen az országot – garantáljuk, hogy pozitívan fognak csalódni!

A Magyar Nemzet egyébként november végén a Netflix egyik animációs sorozata, a Ridley Jones kapcsán fordult a hatóságokhoz, mert a mese egyik állandó szereplője, a bölény Fred nembináris.  (Az eredeti, angol nyelvű verzióban a nembináris színész, Ezra Menas kölcsönzi a hangját.)

 

Panaszt tett a Magyar Nemzet a Netflixre egy nembináris bölény miatt

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb