Életmód

Valóságos pornó!

Kutya-, lótusz-, vagy vízi daru pózban, elölről vagy hátulról, az ágy melegében vagy egy sikátor mélyén, a szexuális együttlétek milyenségét manapság nagyban befolyásolja az internet és a pornó. Van, hogy tanít valamit, máskor elvesz. Van, amikor a felnőtt filmek saját magunk megismerését segítik, de az is előfordul, hogy a rabjaikká válunk, és eltorzulnak szexuális igényeink.

 

Én magam is nézek pornófilmeket, amelyeket a pillanatnyi hangulatomnak megfelelően választok ki. Ugyan ritkán látogatok 18+ tartalmú oldalakat, de kattintottam már romantikus történetbe ágyazott szexfilmre, csatakos bareback pornóra, vagy éppen többszereplős gang bang művekre. Bár tény és való, hogy ezek a filmek segítenek szembesülni mélyen megbúvó titkos vágyaimmal, azokat mégis egészséges határokon belül próbálom kiélni, ha akcióra kerül a sor. Sokak ellenben azt veszik alapul, amit ezekben a filmekben látnak, és csalódniuk kell, amikor az életben negatív visszacsatolást kapnak.

A kétezres évek közepe óta egyre elterjedtebb, hogy a felnőttfilmek agresszivitást, erőszakot sugallnak. Az ötven legnépszerűbb pornófilm jeleneteinek közel 90 százaléka agressziót tartalmaz, a melegek többsége pedig ezekből az erotikus alkotásokból próbál tanulni. Ezt persze nem róhatjuk fel magunknak, hiszen az iskolákban még a heteroszexuálisoknak szóló felvilágosítás is gyerekcipőben jár, a homoszexualitás pedig egyenesen tabunak számít. Ezek után nem marad más választás, mint az internet szabadsága. Tapasztalatok cseréje, cikkek sorozatainak végigolvasása, különféle weboldalak pásztázása. Végül pedig a pornó mint oktatóvideó és egyben önfeledt örömszerzés. Majd amikor a búvóhelyünkről kilépve belevetjük magunkat az ismerkedésbe, idővel elérkezik a szex pillanata. Hogy ne tűnjünk bénának, imitálni kezdjük a filmekben látott mozdulatokat, diktáljuk a tempót, és megéljük saját magunk filmforgatását. Ezt követően vagy csalódunk, mert nem azt kaptuk, amit a pornó alapján vártunk, vagy teljesítményünkre büszkén, önelégülten dőlünk hátra – sok esetben azonban elfeledkezünk a partnerünkről. Na de miért is gondolnánk rá, ha a pornófilmek többségéből az intimitást nem ismerhetjük meg?

Éppen ezért fontos, hogy az ösztöneinkre és az érzékeinkre hagyatkozzunk. Nem baj, ha az elején egy kicsit bénázunk, és az sem, ha részben a másikra hagyatkozunk. Így megismerhetjük egymás testét, és idővel egyre jobbak és jobbak lehetünk. Ám ha rákattanunk a felnőttfilmekre, az egész életünkön át befolyásolhatja szexuális viselkedésünket, nem mellesleg egészségünket, végül pedig olyannyira megemelheti az ingerküszöbünket, hogy élvezni sem tudjuk azt a gyönyört, amelyet egy egészséges szexuális együttlét rejt magában.

 

Mit mond a szexuálpszichológus? – Hevesi Kriszta válaszol
A túlzásba vitt pornónézés függőséget alakíthat ki. Az illetőnek egyre keményebb anyagokra lesz szüksége, amelyek a jó szexet agresszívnak, mégis örömszerzőnek állítják be. Mire a függő eljutna egy valós párkapcsolathoz, addigra vizuálisan és manuálisan is megemelkedik az izgalmi küszöbe. Ha ezt a partner nem tudja átlépni, akkor az kudarcélményt eredményezhet a függő számára. Először, plusz izgalom híján, nehezebben élheti meg az orgazmust, később pedig az aktus közben is gondok adódhatnak. Végül felléphet a kezdeményezés teljes hiánya, mert az illető tart a felsüléstől, hiszen már nem kívánja igazán partnerét. A pornót sokkal izgatóbbnak találja, amely az alkalmi és zömében védekezés-mentes együttléteket emeli piedesztálra. Azt üzeni, hogy a jó és izgalmas szex párkapcsolaton kívül található. Népszerűsíti a chemszexet és az olyasfajta szexpartikat, amelyeken a résztvevők izgalmát az fokozza, hogy elkapnak-e egymástól valamilyen betegséget. Ezzel jócskán elősegítik azok terjedését. A fiatalok 90 százaléka szerint például anális közösülés során egyáltalán nincs szükség óvszerre. Az ezt sugalló filmek főleg Amerikából kerülnek hozzánk, ott azonban az embereknek több lehetőségük van az egészségügyi ellátást illetően. Magyarországon ezeket a példákat követni maga a halálos ítélet, pedig a felnőttfilmek tudatos és mértékletes fogyasztása pozitív hatással is lehet egy már kialakult, érzelmekkel dúsított párkapcsolatra. Miután egymás testét és erotikus zónáit ismerve tudjuk, hogy milyen technikával szerezhetünk örömet a másiknak, a pornófilmek további ötleteket adhatnak, gazdagítva a viselkedés-repertoárunkat.

 

Máthé Bence

 

Previous post

Meleg párral megy Trump politikájának a divatmárka

Next post

Nyálcsorgató - Vasárnapi ébredéshez