Hírek

Vallásos anyuka panaszkodott, amiért a pride bekerült a tananyagba

Egy keresztény, magát gyakorló hívőnek valló anyuka tett panaszt, amiért fia iskolájában a pride hónap belekerült a tananyagba. De ha mindez nem lett volna elég, egy ártalmatlan pólóválasztás még tovább gerjesztette a kedélyeket.

Az előzmények júniusra nyúlnak vissza, amikor is londoni Heavers Farm Általános Iskola különleges rendezvényt szervezett – megünnepelték a júniusi pride hónapot.

A tanárok meghívták a szülőket is, hogy csatlakozzanak gyermekeikhez az ünnepségen. Azonban a már említett édesanya, Izzy Montague visszautasította a meghívást, és arra kérte a tanárokat, hogy mentsék fel fiát a rendezvény látogatása alól, mivel az ellentmond a keresztény tanításnak.

Az iskola nem tett eleget a kérésnek, a kisfiú mégis otthon maradt a rendezvény napján. Ezek után Montague időpontot kért az iskola igazgatójától, amire szeptemberben került sor – ám ez nem igazán tervei szerint alakult.

Amikor a nő megérkezett az iskolába, észrevette az iskola egyik alkalmazottját, akinek pólóján egy homofóbiáról szóló szlogent lehetett olvasni:

 

 

Miért lennél rasszista, szexista, homofób vagy transzfób, amikor csendben is maradhatsz?

Az édesanya állítja, hogy a ruhaválasztás ellene szólt, amit természetesen az iskola azóta erősen tagad, csupán véletlen egybeesésről volt szó.

Ezt követően Montague írt egy panaszlevelet a pólóról, mivel az biztosan nem alkalmazkodott az iskola öltözködési szabályaihoz. Végezetül pedig kivette fiát az iskolából, és átíratta őt egy katolikus iskolába.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb