Hírek

Vallási okokból nem hajlandó kinyomtatni az LMBTQ-barát magazint a nyomda

A Dél-Alabamai Egyetemen a sokszínűségnek és az elfogadásnak szentelt új magazint indítottak. Az első számot egy alabamai céggel, az Interstate Printinggel tervezték kinyomtatni, azonban a cég visszautasította a munkát, mivel a lap témája nem egyezik vallásos nézeteikkel.

 

Due South egyetemi magazin

 

„Visszaírtak e-mailben és azt mondták, hogy élnének a jogukkal, amely engedélyezi nekik, hogy visszautasítsák a lapunkat, amiért az nem felel meg a keresztény értékeknek, amiket ők képviselnek, de remélik, hogy a jövőben újra együtt dolgozhatunk. Számomra ez az egész eléggé ironikus volt, hiszen ez az első olyan kiadás, amely a sokszínűségről és az elfogadásról szól. A magazinban lévő összes történet a sokszínűség különböző aspektusaira vonatkozik. Ebbe beleértjük a különböző testalkatok elfogadását, a fogyatékossággal élő diákokat, a különböző típusú vallásokat, és írtunk az LMBTQ-közösségről és drag queenekről is”

– mesélte a Due South szerkesztője, Sara Boone.

A szerkesztő szerint a céget leginkább az LMBTQ-téma késztette arra, hogy visszautasítsák az új magazin nyomtatását, hiszen 2012 óta készségesen segítették például az egyetemi újság kiadását.

Amikor arra keresték a választ, vajon az Interstate Printing miért utasította vissza valójában a Due South kérését, nem jártak sikerrel. A cégnek nem állt szándékában válaszolni a hívásokra, és magyarázatot sem adtak a történtekre. Weboldalukon azonban az olvasható, hogy bármit megtesznek annak érdekében, hogy a Mindenható Urat szolgálhassák – írja az Advocate.

A magazin új száma azonban így is kiadásra kerül az egyetemi nyomda segítségével. Mivel a Dél-Alabamai Egyetem is tudomást szerzett a történtekről, egy közleményben támogatta diákjait, de elfogadta az Interstate Printing jogát is arra vonatkozóan, hogy vallásos nézetei szerint diszkrimináljon.

„A Dél-Alabamai Egyetem elkötelezett a véleménynyilvánítás szabadsága és a különböző nézetek mellett. Tiszteljük a hallgatóinkat, amiért bátran hangoztatják meggyőződéseiket. Ugyanakkor tiszteletben tartjuk az egyének és magáncégek jogait is, hogy olyan döntéseket hozzanak, amelyek értékeiket tükrözik. Reméljük, hogy még így is egészséges és építő jellegű párbeszédek születhetnek az eltérő nézőpontokból.”

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés