Utazás

Valencia: Ahol mindenkit szívesen látnak

Valencia, az azonos nevű régió fővárosa régóta az első osztályú célpontja megannyi multikulturális LMBTQ utazónak. Nem véletlenül: ez a város tele van izgalmakkal és látnivalóval. A nyaralás alatt itt tényleg egy filmben érezhetjük magunkat.

Aranyszínű homokos part, világhírű épületek, érdekes múzeumok sora, kényelmes hotelek, stílusos éttermek, és persze megannyi divatüzlet a legnagyobb márkákkal. Ó, és még egy apróság, mely jól bizonyítja Valencia nagyszerűségét és kivételességét: hét épület, melyek az UNESCO Világörökségének részei. Bizony: hét.

Valencia történelmi belvárosa

Vagyis a történelem fontos szerepet játszik a régió és a város életében egyaránt. Ám nem kell megijedni: a helyiek nem ragadtak a múltban. Az itt található városok utcáin elképesztően színes forgatagot láthatunk – bárhonnan is érkeztünk a világból, itt szívesen látnak minket. És természetesen igaz ez az LMBTQ közösség tagjaira is. Valencia régióját tartják jelenleg a környék leginkább melegbarát helyének.

A város olyan élményeket kínál, amelyekkel leginkább romantikus filmekben találkozhatunk. És ha ciki, ha nem, ki ne szeretné magát néha egy romantikus filmben érezni? Nincs semmi rossz abban, ha apró, eldugott utcákon romantikázunk egy pohár bor mellett a Russafa vagy a Barrio del Carmen kerületekben, vagy ha egy 16. századi villában koktélozunk, nem? De az ellen sem lehet senkinek ellenvetése, ha a tengerparon, közvetlenül a hullámok mellett táncoljuk végig az éjszakát.

Lesz mit betennünk a poggyászba is: a helyiek által készített különleges kézműves termékek csodálatos szuvenírek lehetnek, ahogy a legnagyobb márkák boltjaiban megvásárolt kincsek is, amelyeket a Russafa és Eixample régiókban, a város divat- és dizájn központjaiban találunk meg.

Ha pedig elfáradtunk a kulturálódásban és a bevásárlásban, irány az Albufera Nemzeti Park vagy a Playa de Las Arenas, ahol az éttermekből élvezhetjük a tengeri panorámát. És ha már valóban nem vágyunk programokra… Akkor egyszerűen irány a tenger!

hirdetés

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

Fotósorozat - Így zajlott az éves japán péniszfesztivál

Next post

Tom Daley: "Apa leszek, és nem érdekel, ha ez másoknak nem tetszik"