Életmód

Választania kellett egy keresztény anyának az egyház és biszexuális lánya között

Susan Cottrell válaszút elé érkezett, amikor lánya egy nap bevallotta neki, hogy biszexuális. Emiatt evangéliumi keresztény lelkészként döntenie kellett az egyház és lánya között.

Cottrell beismerte, hogy eleinte az egyházat választotta. Évtizedeken keresztül volt az egyház tagja, ahol mindig is azt tanították neki, hogy a homoszexualitás bűn – írja az LGBTQ Nation.

Később azonban be kellett látnia, hogy a lánya még mindig ugyanaz, akit születésétől fogva szeret. Döntése miatt elvesztette helyét a templomban, elvesztett pár barátot és családtagot, de kiállt lánya mellett, és elkezdett nagyobb figyelmet szentelni az LMBTQ közösségnek.

Rájöttem, hogy választanom kell a két legfontosabb dolog között az életemben: a gyermekem és az egyház. Végül pedig a gyermekemet választottam.

Susan Cottrell és családja

Susan Cottrell úgy hiszi, Isten a lányán keresztül üzente meg neki, hogy segítenie kell az LMBTQ közösséget, amit férjével, a szintén lelkész Robbal meg is tettek. Jelenleg azzal foglalkoznak, hogy segítsenek a szülőknek jobb kapcsolatot ápolni LMBTQ gyermekeikkel. Azonos nemű párok esküvőjét celebrálják, beszélgetéseket rendeznek az ügyről és ingyen öleléseket osztogatnak a pride felvonulásokon.

Odajönnek hozzánk az LMBTQ emberek, és szinte beleolvadnak a karjainkba. Nagyon sokuk nem kapta meg a szülői támogatást az évek során, amire szükségük lett volna. Az igaz szeretet olyannak fogadja el az embereket, amilyenek, és helyet ad annak, akivé válni szeretnének.

Susan Cottrell nemrég a TEDx-en is tartott előadást személyes utazásáról. Az eredeti, angol nyelvű felvétel már megtekinthető YouTube-on:

Why I chose my LGBTQ daughter over the Evangelical Church | Susan Cottrell | TEDxMileHigh

What happens when the most important parts of your life come into conflict? When Evangelical Christian mom Susan Cottrell’s daughter came out, she faced an i…

Previous post

Nemzeti LMBTQ Művészeti Központ nyílik az Egyesült Államokban

Next post

Meleg nyusziról szóló mesekönyvet adományoztak az amerikai alelnök felesége homofób iskolájának