Itthon

Vádat emeltek a szivárványzászlót lopó Novák Előd ellen

Vádat emeltek Novák Előd ellen garázdaság és rongálás miatt, amiért 2020 augusztusában a Budapest Pride ideje alatt leszedte a szivárványzászlót az újbudai önkormányzat épületéről. Novák amellett, hogy a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke és előkelő helyet kapott az országos listán, egyben önkormányzati képviselő a XI. kerületeben.

A közlemény nem említi név szerint Novákot, csak 41 éves helyi önkormányzati képviselőként hivatkoznak rá. Két társát rongálással vádolják, mindannyiukra pénzbüntetést kért az ügyészség.

A vád szerint Novák a társával 2020. augusztus 18-án megjelent a XI. kerületi önkormányzat épülete előtt azért, hogy leszedjék a zászlótartó rúdon lévő szivárványszínű zászlót. „A 41 éves vádlott a zászlótartó rúd fedelét felfeszítette, majd a zászlót levonta, és azt a társának átadta. Társa ezután a zászlót egy zsákba tette, majd motorral elhajtott a helyszínről. A vádlottak cselekményét ismeretlen társuk videón rögzítette” – áll a vádiratban. A közlemény szerint ezután a zászlót egy szeméttárolóba dobták. A zászlótartó szerkezet megrongálásával okozott kár csaknem 50 ezer forint volt, a megsemmisített szivárványszínű zászló értéke pedig több mint 20 ezer forint volt, írják.

Az ügyészség közleménye szerint Novákot egy másik ügyben is garázdasággal vádolják. Eszerint 2019. szeptember 27-én Novák a XI. kerületi művelődési központban piros festékszóróval fújt le egy fotót, amin egy meleg párt ábrázolt. Mindezzel 50 ezer forintos kárt okozott, írják.

A politikus álláspontja a garázdaság idején az volt, hogy az önkormányzati művelődési házban egész hónapban az LMBTQI jegyében tartottak rendezvényeket, őt „világnézeti okok miatt” kirekesztették, mert a „rendezvénysorozat házirendje szerint a más véleményt képviselők nem vehetnek részt az eseményeken”. Emiatt a szélsőjobboldali képviselő panaszt tett a jegyzőnél.

A Demokratikus Koalíció – amely a kerület polgármesterét adja dr. László Imre személyében – közleményben tájékoztatta a sajtót, hogy a párt egy nyitott, sokszínű, befogadó társadalomban hisz, és a XI. kerület önkormányzata a magyar zászló mellé újra kitűzte a szivárványszínű zászlót.

Ugyanebben az évben Novák Előd a Fővárosi Önkormányzat épületéről is leszedte a szivárványzászlót. Mániája hálás közönségre talált az internet mémkészítő szegleteiben.

 

Bohócot csinált az internet a szivárványzászlóra gerjedő Novák Elődből

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb