Hírek

Ütős reklámkampány Ausztráliában a házassági egyenlőségért

 

Az azonos neműek házasságát az ausztrál lakosság 62 százaléka támogatja, azonban mára elegük lett a politikusok tököléséből.

Régóta húzódik az ausztrál házassági egyenlőség ügye. A konzervatív miniszterelnök, az azonos neműek házasságát támogató Malcolm Turnbull még a választási kampányában megígérte, hogy a kérdést népszavazásra fogják bocsátani. Utóbb ez egy elég szerencsétlen ígéretnek bizonyult.

 

It’s Time | Marriage Equality | GetUp! Australia

Please share this with friends and loved ones. Join the campaign: http://www.getup.org.au/marriagematters music: Oliver Tank – Last Night I Heard Everything …

 

Amikor ugyanis tényleg népszavazást akart kiírni, elvi okokból egyszerre háborodott fel a közvélemény és a politikusok. Érthető álláspontjuk szerint ugyanis a jogegyenlőség nem vagylagos, amit népszavazáson egy eldöntendő kérdés után lehet megadni vagy elutasítani, hanem mindenkinek jár. Emiatt pedig nem a népnek, hanem a parlamentnek kell döntenie az ügyben. Az is világos volt a közvélemény számára, hogy egy költséges népszavazási kampány során a szemben álló felek vitája csak felerősítené a homofóbok önbizalmát. A hatalmas társadalmi ellenállást látva a parlament végül nem merte elindítani a népszavazást.

Ezzel viszont a kérdés lekerült a napirendről. Bár egyes sajtóértesülések szerint a kedden idén először összeülő parlamentben szóba kerül majd, kidolgozott javaslatok hiányában a közeljövőben nem várható a házassági egyenlőség bevezetése. Az ausztrálok azonban egyre türelmetlenebbek. Különböző reklámokkal napirenden tartják az ügyet, így egyre látványosabb a politikusok döntésképtelensége. Egyik kedvencünk a fenti darab, valamint a vidéki meleg cowboyok története, de a legfrissebb kampányvideó talán épp a rövidsége miatt ütős igazán.

 

Marriage Equality: It’s only fair

LGBTI Aussies are doing our jobs across the country. Now it’s time for politicians to do theirs. Call for a parliamentary vote today at: www.equalitycampaign…

 

Hétköznapi LMBTQ emberek (életmentő, nővér, sebész, tűzoltónő és orvos) teszik fel a kérdést:

“Miért is nem házasodhatunk? Mi tesszük a dolgunk. Ideje, hogy a politikusok is végezzék a munkájukat.”

 

 

Previous post

Cristiano Ronaldo 17 állati dögös fotója

Next post

Tűz egy berlini melegszanuában - Hárman meghaltak