Hírek

Útjára indult Banglades első melegmagazinja

Különleges eseménynek adott otthont szombat este a dhakai Brit Nagykövetség épülete. A lap munkatársai és a meghívott vendégek útnak indították az ország első LMBTQ-újságát.

140121_banglades

A bangla nyelven nyomtatott 56 oldalas első számot már az első este szétkapkodták a vendégek. Az újság a Roopbaan nevet kapta – egy bangladesi népmesei hős után elnevezve, aki a történet szerint rengeteget vándorolt a szerelemért.

Hihetetlenül izgatottak vagyunk! Ez az újság igazi előrelépést jelent országunkban LMBTQ-jogok elismertetéséért” – nyilatkozta a főszerkesztő a legnagyobb fővárosi napilapnak. “Fő célunk a szerelem és az egyenlő szerelmhez való jog hangsúlyozása. Ez a magazin rendkívül fontos nekem. Úgy érzem, mintha minden egyes lapjába, minden sorába szerelmes lennék.”

Melegjogok területén Banglades még a szomszédos Indiánál – ahol nemrég újra büntethető lett a homoszexualitás – is elmaradottabb. Továbbra is életben van az a szodómia-ellenes törvény, amelyet még a gyarmati időkben fogadtak el és amely 10 évig tartó szabadságvesztéssel büntetheti a homoszexuális kapcsolaton ért párokat.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb