Utazás

Utazzunk Németországba! De hogyan?

Korábban jóformán Németország összes tájegységével megismertettünk titeket – a programok persze évről évre változnak, ezért mindig akad újdonság, amiről írhatunk. Arról viszont eddig nem esett szó, hogyan a legegyszerűbb vagy éppen a legolcsóbb eljutni a dirndl és a spreewaldi uborka hazájába.

6551 (1)

Habár az autóval való közlekedés hihetetlen szabadságot kínál és a német autópályákon sebességkorlátozás nélkül való szárnyalás is sokak szemében vonzó lehet, a legkényelmesebb megoldás manapság természetesen a repülés, ha néhány óránál hosszabb utazásról van szó. Akár a költséghatékonyság, akár az utazási élmény minősége a szempont, a hazánkban fellelhető légitársaságok mindenki igényeit kielégítik.

Ha a német légi közlekedésre gondolunk, akkor egy légitársaság neve biztosan mindenkinek beugrik, és az bizony a Lufthansa. A több, mint 60 éves múltra visszatekintő cég Európa legnagyobb forgalmat lebonyolító légitársasága: 2014-ben 106 millió utast szállítottak összesen 615 repülőgéppel. A hosszú évek tapasztalata és a német precizitás a biztos garancia arra, hogy kényelmesen, biztonságban és csupa jó élménnyel érkezünk meg végcélunkhoz. A légitársaság és leányvállalatai járataival gyakorlatilag a világ – és természetesen Németország – bármely pontjára eljuthatunk. Ráadásul a Lufthansa 2016. április 11-étől nem csupán Budapestről, hanem Debrecenből is indít járatokat: innen mindössze másfél óra alatt juthatunk el majd Münchenbe.

A költséghatékonyságra utazóknak a Lufthansa pénztárcakímélő jegyeket kínáló leányvállalatait, a Germanwings-et, illetve a Eurowings-et javasoljuk. Ahogy ezt fentebb már említettük, a légitársaság-csoport járataival rengeteg várost, többek között Berlint, Stuttgartot, Hamburgot vagy Kölnt is meglátogathatjuk. Utóbbi városból ráadásul a világ bármely pontjára továbbindulhatunk, ha magával ragad minket a wanderlust.

1104_DAISZ_35 (1)

Hasonlóan magas színvonalú szolgáltatást nyújt az AirBerlin, akikkel közvetlenül egyelőre csak Berlinbe repülhetünk, de ez ne tántorítson el minket attól, hogy őket válasszuk, hiszen járataikkal bármikor továbbutazhatunk más német városokba (például Düsseldorfba, Frankfurtba vagy Nürnbergbe). Emellett rendelkezésre áll még a Rail&Fly névre hallgató jegytípusuk is, amelynek funkciója, hogy a reptértől eltérő közlekedési régiókba kedvezményes áron vásárolhatunk vonatjegyet és így kényelmesen eljuthatunk végső úticélunkhoz.

Ha már szóba került a vasúti közlekedés, akkor természetesen arról sem feledkezhetünk meg, hogy hazánkból naponta négy vonatjárat is indul például Berlinbe. A vasutazás nosztalgiája biztosan sokakat magával ragad, ráadásul ezek a járatok talán valamivel nagyobb komfortfokozattal bírnak, mint az idehaza megszokott vagonok. Habár az utazási idő jelentősen hosszabb, mint a repülés esetében, az ablakban elsuhanó táj látványa biztosan kárpótol minket ezért a kis kellemetlenségért, ráadásul hasonló árakon találhatunk jegyeket, mint ha a légi közlekedést választanánk.

flixbus_goes_europe_free_for_editorial_purposes (1)

Akik valamely okból szintén a földön maradnának és az abszolút verhetetlen ajánlatot keresik, azoknak a buszos utazást ajánljuk, a rengeteg szolgáltató közül is a FlixBus-t kiemelve. Az élénkzöld járatokkal számos európai városba eljuthatunk 30-40 euró közötti összegért; Budapestről jelenleg Berlinbe, Drezdába és Münchenbe indulnak járataik, tehát Németország keleti oldalát egész szépen lefedik az állomásaik. Ezenkívül ne véletlen az sem, hogy a cég arculata zöldben pompázik: a fiatal vállalkozók által 2011-ben alapított cég fontos célja – az olcsó közlekedés mellett – a fenntartható fejlődés és a környezetbarát megoldások szem előtt tartása.

Szij Barbara

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb