Hírek

USA: erősen homofób jelölt is indul a 2016-os elnökválasztáson

A republikánus Ben Carson korábban leginkább arról volt ismert, hogy ő volt az első orvos, aki sikeresen választott szét a fejüknél összenőtt sziámi ikreket. 

ben-carson

1987-es orvosi bravúrja óta azonban más irányt vett az élete: miután felhagyott a praktizálással, inkább a politika felé fordult, és hamar a konzervatív oldal egyik nagy kedvence lett, amit többek között a házasság és a család intézményéről vallott nézeteivel ért el.

Tavaly nyáron egy beszédében azt mondta, az azonos nemű személyek házassága az “Új világrend” híveinek eszköze a kommunizmus elterjesztésére. Ez ugyanis szerinte megrengetné a család hagyományos intézményét, valamint a zsidó-keresztény értékrendet, amire az amerikai társadalom épült. Carson emellett többször azonosította a homoszexualitást a pedofíliával illetve a bestialitással, amiért egyébként nyilvános bocsánatkérésre kötelezték.

Carson szerint – aki ne feledjük, orvosként dolgozott hosszú évtizedeken át – a homoszexualitás választás kérdése: “Sok ember van, akik heteróként kerülnek be a börtönbe, és melegként jönnek ki. Mi történt odabent? Tegyék fel maguknak ezt a kérdést.” Ebből kifolyólag szerinte a házassági egyenlőségért való küzdelem nem hasonlítható a rasszizmus elleni harchoz, hiszen az ember a bőrszínét nem, viszont a szexualitását megválaszthatja.

Két évvel ezelőtt következő gondolatait osztotta meg a házasságról: “Én azt gondolom, hogy a házasság egy férfi és egy nő köteléke. A társadalom jól megalapozott, fundamentális pillére, és semmilyen csoportnak – legyenek azok a melegek, vagy a NAMBLA (pedofilokat segítő társaság – a szerk.), vagy olyan emberek, akik a bestialitásban hisznek – nincs joga ezen változtatni.” 

 

 

Previous post

Videó: Meleg-és transzgyilkoló játék került a netre

Next post

Amikor sehogy sem áll… - A merevedési zavar figyelmeztető jel lehet