Utazás

Ünnepeljük az újévet Németországban!

A szilvesztert sokféleképpen tölthetjük: házibuliban a barátainkkal, egy óriási partin a tömegben vagy akár kettesben a kanapén. Ma pedig már az sem ritkaság, hogy nem otthon, hanem egy egzotikus vagy más szempontból különleges országban várjuk az éjfélt. Talán nem is gondolnánk, hogy Németország milyen sokszínű lehetőségeket kínál, ha újévi ünneplésről van szó. Ezek közül mutatunk be most egy párat azoknak, akik izgalmas és tartalmas szórakozásra vágynak.

berlin-new-year-eve

Fotó: raynatours.blogspot.com

Talán nem meglepő, hogy a legnagyobb bulit a fővárosban, Berlinben találjuk: a Siegessäule (Győzelmi oszlop) és a Brandenburgi kapu közötti sétány egyetlen hatalmas szabadtéri partinak ad helyet minden évben. Habár az idei line-upra még várni kell, az elmúlt években olyan sztárok léptek fel, mint Bonnie Tyler, a Pet Shop Boys vagy a Scorpions, úgyhogy zenei téren nincs miért aggódnunk. Ha egy kicsit ijesztőnek hangzik a több, mint 1 milliós látogatószám, akkor érdemes a környékbeli negyedek utcáin és szórakozóhelyein keresgélni megfelelő helyszín után. A fiatalos Friedrichshainban vagy a meleg múzeumnak is otthont adó Kreuzbergben rengeteg jó helyet találhatunk, ráadásul utóbbiból kiváló kilátás nyílik az események betetőzésének számító grandiózus tűzijátékra is.

A drezdaiaknak sem kell a szomszédba menni, ha partiszervezésről van szó. Az opera előtti téren minden évben fantasztikus élményben lehet része az ide látogatóknak. A helyszínből adódóan a program részét képezik – a megszokott pop- és diszkózene mellett – az operaénekesek fellépései is, ezért ezt az eseményt különösen ajánljuk a klasszikus zene rajongóinak. Szászország legnagyobb szilveszteri buliján ráadásul a gyerekekre is gondoltak a szervezők: a nagyszabású éjféli tűzijáték mellett egy kisebbet is tartanak este 8-kor.

Fotó: presse.europapark.com

Fotó: presse.europapark.com

Azoknak, akik egy egyszerű zenés-táncos mulatsággal nem elégednek meg, az Europa Park szilveszterét ajánljuk. A parkban sok más egyéb mellett 11 hullámvasúton tehetjük próbára bátorságunkat, amelyek közül talán a leghíresebb az emblematikus épületben elhelyezkedő Eurosat: ezen a beltéri hullámvasúton azt is letesztelhetjük, mennyire jól bírjuk a zuhanást sötétben. A Baden-Württembergben fekvő szórakoztató-komplexum onnan kapta a nevét, hogy jelenleg 13 európai országot, illetve régiót mutat be nevezetes épületeikkel és jellegzetes tájaikkal. ”Nagy-Britanniában” a Globe színház, ”Oroszországban”” az űrexpedíciókra emlékeztető forgó hullámvasút vár, pihenésképpen pedig a német tündérmesék világában kalandozhatunk. Mindezek mellett számos más körhinta, 4D mozi, showműsorok és parádék szolgálnak a vendégek elkápráztatására, a parkban található, exkluzív hotelekről nem is beszélve.

Valamivel nyugodtabb, de legalább annyira gyönyörű lehet az éjszakánk, ha az Északi-tenger partvidékét választjuk. Lübeck tengerparti negyede, Travemünde egészen különleges élményekkel szolgál. A Brüggmanngarten nevű park szilveszterkor ünnepi díszbe öltözik, a parton felállított és kivilágított hófehér sátrak pedig csodálatos téli mesevilágot idéznek a szemünk elé. A Trave folyó torkolatánál eredetileg erődítményként működő városrész ma Németország egyik legforgalmasabb kikötője, ennek köszönhetően egészen hihetetlen látványt nyújt a tűzijáték fényénél felcsillanó régi és új hajók sora. Ha stílusos és elegáns szórakozásra vágyunk, az északi városban a helyünk.

Fotó: DZT

Fotó: DZT

Az újév az újrakezdés, a felfrissülés időszaka is, ennek szellemében pedig az északi ifjak (és idősek) január elsején évszázadok óta a tenger jeges vizébe vetik magukat Büsum városának partjainál. Ha a fent említett hullámvasutak helyett valami kevésbé modern adrenalinforrásra vágyunk, ez a didergető bátorságpróba biztosan sokaknak megmozgatja a fantáziáját, ráadásul a vállalkozó szelleműeknek ingyen szaunabelépő is jár. A parton maradóknak sem kell azonban attól tartaniuk, hogy unatkozni fognak: az újévi úszás köré egész kis fesztivál szerveződött az évek során, ahol a jeges élmények közben (vagy után) felmelegedhetünk egy bögre forralt bor segítségével, a talpalávalót pedig a nevének megfelelően bolondos DJ Crazy Ardo szolgáltatja.

Ha minden egzotikum ellenére mégis egy klasszikus szilveszteri buliba vágyunk, ahol kiváló showműsorral és fergeteges hangulatot biztosító DJ-kkel várnak, akkor a frankfurti Gibson Club újévi partiját kell megemlítenünk. A klub a tavalyi évben a cirkusz varázslatos világába röpítette el látogatóit – az idei témát még nem hozták nyilvánosságra, de bármi is legyen az, a house és a latin techno rajongói biztosan jól fogják magukat érezni náluk.

 

További információk:

www.germany.travel/hu

www.visitberlin.de

www.silvester-theaterplatz.de

www.travemuende-tourism.de

www.buseum.de

www.gibson-club.de

hirdetés

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

Málta is betilthatja az átnevelő terápiákat

Next post

Cuki meleg fiúkkal járultak hozzá a franciák a Star Wars-őrülethez