Itthon

Ungár Péter megerősítette, hogy sok fideszes homoszexuális

Tegnap jelent meg a Magyar Hang oldalán interjú Ungár Péterrel, az LMP országgyűlési képviselőjével. A 2019 tavaszán melegként coming outoló politikust elsősorban a nemrég lezárult ellenzéki előválasztásról kérdezték, ám – részben ennek apropóján – szóba kerültek más témák is.

Kérdésre válaszolva Ungár elmondta, hogy nem ért egyet azzal, hogy az ellenzéki közös miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter Orbán Viktor miniszterelnök fiának, Orbán Gáspárnak az állítólag homoszexualitását feszegette. Arról azonban szerinte legitim dolog beszélni, hogy „vannak olyan fideszes politikusok, akik annak ellenére, hogy homofób kampányt csinálnak, a szexuális szabadság mozgalmainak vívmányaival maguk is élnek.

Az interjút készítő Hutter Marianna arra is rákérdezett, hogy Ungár szerint a fél kormány meleg-e. „Nem vezetek Google Excel táblát a fideszesek szexuális orientációjáról. Ám mint a homoszexuális világban eléggé jártas ember azt tudom mondani: tényleg sok fideszes van, aki homoszexuális.” Hogy ugyanez kormánytagról, vagy kormánytagokról is elmondható-e, arra a politikus nem válaszolt.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin