Hírek

Unalomba fulladt a Hetero Pride felvonulás

Júliusban robbant a hír, miszerint a kaliforniai Modesto városában Hetero Pride felvonulást kíván tartani a Nemzeti Hetero Pride Koalíció többek között a nyugati civilizációt, valamint a “megszületett és meg nem született gyermekeket” ünneplendő. Egyúttal így kívánták megakadályozni a jelen és jövő generációjának elpusztítását, mely a „homoszexuális mozgalom” felől leselkedik.

Az ötlet nem aratott osztatlan sikert és bár a városi tanács nem adott engedélyt a felvonulásra, a szervezők úgy döntöttek mégis kimennek az utcára – a tanács pedig elismerte, hogy nem nagyon tud mit tenni ellene.

Az egyetlen dolog, ami mégis megelőzte a rendezvényt, hogy egy sebtében összerakott és megszavazott városi törvény értelmében bizonyos eszközök tiltott fegyverré lettek minősítve – így csökkentve erőszakos, mások testi épségét veszélyeztető magatartás megnyilvánulásának esélyét.

 

 

A szombati vonulás először egy úgynevezett gyűléssel kezdődött a város közelében egy pajtában, azonban hamar véget is ért – a helyszín tulajdonosa ugyanis eredetileg nem volt tájékoztatva róla, miféle társaság is gyűl ott, de amikor szembesült vele, távozásra kérte őket.

A vonuláson aztán durván huszan vettek részt – ez még a rendőri kíséretet is alulmúlta, az ellentüntetőkről nem is beszélve, akik ennek tízszeresét tették ki. Incidens nem történt, csupán mindkét oldal kántálásba kezdett. Onnantól, hogy “a szeretet és nem a gyűlölet teszi naggyá Amerikát” odáig, hogy “építsd meg a falat” – utalva arra, hogy Trump kormánya építse meg a falat az USA-Mexikó határon. Hogy melyik rigmust melyik tábortól idéztük, az olvasó tippjére bízzuk.

A felvonulásról egy helyi magazin is tájékoztatott, az ő videóösszeállításuk itt tekinthető meg:

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb