Hírek

Újra szolgálhat a rendőr, aki egy meleg tini öngyilkosságán gúnyolódott

 

Az alabamai Huntsville városában idén április 19-én történt tragédia: miután iskolájában homofób zaklatásoknak volt kitéve, egy meleg tini, a 15 éves Nigel Shelby önkezével vetett véget az életének.

A tragédia megrázta a kétszázezres várost, de hírességek is részvétüket fejezték ki a történtek miatt, például Justin Bieber és felesége. De nem mindenki volt ilyen együttérző – egy helyi rendőrtiszt, Jeff Graves az alábbiakat kommentelte a halálhírhez a közösségi médiában:

Liberty (szabadság)
Guns (fegyverek)
Bible (Biblia)
Trump
BBQ
Ez az én LGBTQ-m. Súlyosan sértő számomra, hogy létezik olyasmi, mint ez a mozgalom. A társadalom nem tudja elfogadni és nem is szabad elfogadnia ezt a viselkedést. Jogom van sértve érezni magamat emiatt, és mindig is így lesz emiatt a hamis mozgalom miatt, ami nem érdemel különleges figyelmet, és amit személyiségzavaros emberek és egy hamis nézet tart fent.

A rendőrtiszt ellen belső vizsgálat indult, a helyi rendőrség közölte, számukra minden állampolgár egyformán fontos, bőrszíntől, nemtől, kortól, vallástól, szexuális orientációtól függetlenül, Graves-t pedig a vizsgálat idejére felfüggesztették.

Most úgy ítélték meg, alkalmas arra, hogy tovább szolgálja a közjót. A helyi hírportál, a WAFF tudósítása szerint ezt azzal indokolják, hogy „mindenkinek jár egy második esély”. Új felettese, Jason Dobbins szerint a rendőrtisztnek bűntudata van a történtek miatt, ő pedig hisz abban, hogy Graves a munkáját elfogultság nélkül fogja végezni.

„Talán nem olyan nézeteket vall, mint mindenki más, de ez nem akadályozza meg abban, hogy ellássa a munkáját.”

 

 

Previous post

Szivárványba öltözve kísérte oltárhoz meleg fiát egy hívő anyuka

Next post

Megszavazta az ENSZ a globális LMBTQ független szakértő munkájának folytatását