Kultúra

Újra megrendezik a legnagyobb francia queer karnevált

Franciaország legelső queer karneválja, a Lou Queernaval február 24-én újra megrendezésre kerül, miután két évig mellőzniük kellett Nizzában.

A Lou Queernaval 2015-től él a köztudatban a világhírű Nizzai Karnevál programsorozatának részeként, mely most hétvégén újra szivárványba boríthatja az ötödik legnagyobb francia város utcáit – írja a Gay Star News.

 

 

A Lou Queernavalt nem felvonulásként kell elképzelni, mint a pride-ot. Ekkor az emberek különleges és természetesen, akinek úgy tartja kedve, feltűnő jelmezekbe és ruhákba öltözhetnek drag queenekkel együtt, valamint énekesek és a legszexibb gogo táncosok gondoskodnak a hangulat fokozásáról.

Bár talán ez egyeseknek elsőre különösnek tűnhet, de maga a katolikus egyház indítványozta évszázadokon át a karnevál megrendezését. Nizzában az embereknek lehetősége volt ilyenkor maszk mögé bújni, mennyei ételeket enni és borokat inni. A szórakozás odáig vitte az embereket, hogy saját magukat tették próbára cselekedeteikkel, vajon mennyire képesek feszegetni saját határaikat és a maszk, valamint a bor miatt a következményektől sem tartottak.

 

 

Ha jobban belegondolunk, ez valamilyen formában összekapcsolható magával az LMBTQ közösséggel is, akik azért hozták létre a Lou Queernavalt, hogy együtt ünnepelhessék a szeretetet, a szerelmet olyanokkal, akik pontosan tudják, hogyan is éreznek, és azokkal, akik támogatják őket, miközben nem kell semmitől sem tartaniuk.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb