Kultúra

Újra dübörög a rég-VOLT Fesztivál

Csápoló kezek, hatalmas bulihangulat, romantikázás a sátrakban: közeleg a fesztiválszezon, elsőként pedig – a pandémia előtti időszakhoz hasonlóan – a VOLT kapui nyílnak meg a fesztiválozók előtt. A soproni camping területén helyet kapó rendezvény számos nagy névvel és programmal várja a bulizni vágyókat.

Aki idén június 21. és 25. között Sopronba vándorol, az együtt sikíthatja többek között a Muse, a The Killers, a Bring Me The Horizon, valamint a SUM41 nevét, és szinkronban énekelheti a dalokat a várhatóan hozzájuk csatlakozó külföldi fesztiválturistákkal együtt.

 

 

A fő fellépőkön túl természetesen temérdek másik együttes és énekes is színpadra áll, a fesztivál hivatalos weboldalán közzétett line-up szerint összesen 80 előadó szórakoztatja majd a nagyérdeműt. Köztük találjuk többek között a Passenger, Borgore-t, Skilletet, a Halott Pénzt, az Irie Maffiát, a Margaret Islandet és a Wellhellot. Az LMBTQ közösséghez tartozók és az őket támogatók örömére a Carson Coma is színre lép, amely együttes a tavalyi Pók című számával állt ki a magyar kormány LMBTQ-ellenes propagandájával szemben és támogatta a közösségünket.

“[…]meglátod a pókot, ez aztán a szerencse

Hátra dőlsz, hagyod, hogy a gyűlölet a nyelvedet vezesse

[…]

Nem látod a pókot a pókháló mögött

Miért zavar az, hogy létezem

Miért hagyjam magam otthon?

“Otthon a négy fal között”

[…]

Pont ugyanúgy vagyunk mások

Pont ugyanolyan srácok

pont ugyanolyan lányok

és pont ugyanolyan párok”

– szól egy-egy részlete a dalnak, amelyről az együttes korábban úgy nyilatkozott, hogy „alapjaiban az értelmetlen gyűlölködésnek tart görbe tükröt”. „Szerintem az már eleve problémás, hogy ilyenkor el kell gondolkodnunk azon, hogy 2021-ben érdemes-e kiadnunk egy ilyen dalt” – mondta tavaly májusban a dobos-énekes Héra Barnabás. Az együttes részben idézett dalát remélhetőleg halljuk majd a VOLT Fesztiválon is, ahol egy önmagát pánszexuálisnak valló előadóval, Yungbluddal is találkozhat a közönség.

A fesztivál idén is sokszínű és mozgalmas lesz, identitástól, etnikumtól, politikai állásponttól és vallástól függetlenül mindenki megtalálhatja a számára legbulisabb előadót és programot, nem mellesleg pedig egy gyönyörű, történelmi város megújult belvárosában pihenhetjük ki az éjszakázás fáradalmait.

Vági Bence

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb