Hírek

Újabb világbajnok sportoló bújt elő

A hétvégén váratlanul előbújt a Wales-i származású rövidtáv- és gátfutó Colin Jackson. A férfi egy svéd televíziónak mesélt, szinte mellékesen szexuális orientációjáról, miközben a Rainbow Heroes című sorozatot népszerűsítette.

Miért várt ennyi éven át? “Az, ahogyan közelítettél a témához, mint például hogyan hatott a magánéletem a sportkarrieremre, a felkészülésre, a belevitt érzelmeimre, nagyban eltér attól, ahogy korábban feltették nekem direktbe a kérdést, meleg vagyok-e? Őket ebben az egészban csak a címlap és a szenzációhajhászás érdekelte” – mesélte a felvételt készítő riporternek.

Colin Jackson

Jackson szüleinek 2006-ban mondta el, hogy saját neméhez vonzódik, de a coming out nem önszántából történt meg. Volt barátja, egy stewardként dolgozó fiatalember eladta a sztorit egy angol bulvárújságnak és a bajt megelőzendő, a sportoló leültette édesapját és édesanyját a családi ház konyhájában.

Jól döntött, viszonyuk semmit nem változott ezt követően sem. Megértőek voltak és ugyanúgy elfogadták és szerették fiukat, mint korábban. Ennek ellenére Jackson a nyilvánosság előtt a következő években is következetesen tagadta, hogy meleg lenne. “Már rosszul vagyok az állandó spekulációtól” – nyilatkozta 2008-ban a Daily Mailnek. Többször is bizarrnak és furának nevezte, hogy az újságok erről faggatják és azzal hárított, hogy ma már senkit nem érdekel, ki melyik nemhez vonzódik.

Colin Jackson szép karriert tudhat maga mögött. Olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok és 110 méteres férfi gátfutásban tíz éven át ő tartotta a világrekordot.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb